NB I

Hemingway nem veszi fel a kesztyűt

A nyíregyházi vezetőedző a Paks elleni mérkőzés után üzent a „Misternek”, de a Honvéd elnöke nem kíván reagálni a nyilvánosság előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„We meet soon, my team is ready to fight, Mister” – vagyis: Hamarosan találkozunk, a csapatom készen áll a harcra, uram. Ezekkel a szavakkal üzent angolul a Paks–Nyíregyháza találkozót követő sajtótájékoztatón a vendégek edzője, Mátyus János. Hogy kinek, azt nem árulta el, de egyöntetű vélemények szerint a címzett a Bp. Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway volt. Az ok: a kispesti focifőnök az MLSZ NB I-es bizottságának elnökeként nem járult hozzá, hogy a paksi meccset elhalasszák, így a Nyíregyháza csonka csapattal kényszerült kiállni (és ért el bravúros döntetlent).

A Rangadó.hu megkereste George F. Hemingwayt, hogy reagáljon az állítólag neki címzett üzenetre. E-mailünkre a Hemingway Group részéről Gerencsér Orsolyától a következő választ kaptuk:

„Hemingway úr nem kíván megszólalni ebben a témában. Az ön korrekt informálása végett én szeretném megjegyezni, hogy a halasztásokkal kapcsolatos összes tennivalót a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága végzi. Az NB I-es bizottság, vagy Hemingway úr, mint az NB I-es bizottság elnöke semmilyen befolyással nincs, és nem is volt ebben a témában. Gondolom, ez valamilyen marketingfogás a Nyíregyháza részéről. Hemingway úr február 17-i blogjában megírta, hogy teljesen egyetért a szabályok betartásával, amely ebben az esetben mind a Bp. Honvédot, mind a Nyíregyházát sújtotta, de neki semmilyen ráhatása, vagy döntési képessége ezzel kapcsolatban nem volt. Ugyanez igaz az NB I-es bizottságra is.”

Az „üzenetváltás” ezzel tehát lecsengett, folytatás a pályán, ahol hamarosan valóban találkozik egymással Mátyus és Hemingway csapata.

Olvasói sztorik