NB I

Kapusgól nem volt, kapus-öngól igen

A rendkívül tartalékos Nyíregyháza 1-1-et játszott a Paks otthonában az elhalasztott élvonalbeli meccsen.
OTP Bank Liga, 17. forduló
Paksi FC – Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-1)
Paks, 100 néző. Játékvezető: Iványi
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Vági, Báló – Kecskés (Simon A., 59.), Tamási – Könyves, Bertus (Hahn, 75.), Bartha – Haraszti. Edző: Csertői Aurél
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Fodor F., Törtei – Kosztics, Pekár (Hrabina, 93.), Pákolicz, Vámos (Markovics, 64.), Koller – Ovszijenko (Bagi, 82.). Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Vági (15.), illetve Molnár P. (öngól 18.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nem vicceltek a nyíregyháziak, tényleg két kapust állítottak a kezdőcsapatba a Paks elleni bajnoki meccsen. A tavaly decemberről elhalasztott találkozón nem szerepelhettek a télen igazolt játékosok, ezért – valamint sérülés és eltiltás miatt – csupán 14 embert tudott benevezni Mátyus János vezetőedző, köztük három kapust, így a rutinos ukrán Vologyimir Ovszijenko csatárként lépett pályára.

Eleinte leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 15. percben megszerezte a vezetést a Paks: Haraszti szabadrúgását a hosszú oldalon érkező Vági András az ötösnél becsúszva lőtte a hálóba (1-0). Bár a vendégeknél két kapus volt a pályán, mégis a hazai hálóőr került főszerepbe: Törtei szögleténél Molnár Péter alászaladt a labdának, beleütött, és a kezéről a hálóba került (1-1). A két gólt követően ismét a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. Amint a hazaiakhoz került labda, a nyíregyháziak betömörültek, szinte lehetetlen volt átjutni rajtuk.

A 33. percben Törtei szöglet utáni újabb beadását követően a labda elment a kapu előtt úgy, hogy három támadó is beleérhetett volna. A szünet előtt egy hazai szöglet után a kipattanót Haraszti emelte középre, Gévay fejesét Balogh János a keresztlécre tolta, onnan pedig kiment a labda.

A játék képe a fordulás után sem változott, inkább a mezőnyben folyt a harc. A hatvanadik percben Ovszijenko fejelt a kapu mellé egy szabadrúgás után. Negyedóra elteltével egy újabb sarokrúgás túljutott Balogh Jánoson, a paksiak előbb nem tudták megjátszani, majd Bartha összeszedte, visszaemelte középre, ahol Gévay öt méterről fölé fejelt. A 79. percben Hahn János lövése ment mellé. A 93. percben mezőnyjátékosként mutatkozhatott be az NB I-ben a Szpari fiatal kapusa, Hrabina Alex is.

Mivel több gól nem született, a rendkívül tartalékos és felforgatott összeállításban szereplő szabolcsiak bravúros pontszerzést ünnepelhettek – tudósított a Paksi FC honlapja.

– Nagyon nehéz feladat volt, és bár az első félidőben gólt szereztünk, tehát nálunk volt a vezetés, gyorsan válaszoltak rá a vendégek, emiatt a mieink némileg kapkodóvá váltak. A Nyíregyháza nem tudott mást játszani, beállt a kapujától harminc-harmincöt méterre és védekezett. A paksiak nem tudták olyan gyorsan járatni a labdát, ahogy akarták, ebben közrejátszott a pálya talaja és néhány hiba is. Sajnos nem sikerült három pontot szereznünk… – mondta a Rangadó.hu szakértője, Éger László, a Debrecen, a Dunaújváros és a Paks korábbi kiváló védője.

Edzői értékelések

Csertői Aurél, Paks: – Úgy látszik, a labdabirtoklás nem egyenesen arányos az eredménnyel. Hiába játszottunk nagy fölényben, nem tudtuk feltörni a nyíregyházi védelmet, pontosabban csak egyszer, de az kevés volt. Ellenfelünk nem akart futballozni, láthatóan a döntetlenért jött és azt meg is szerezte. Nincs könnyű mérkőzés, ez most is kiderült, de ne tévesszen meg senkit, ami a meccs előtti napokban történt, hiszen a vendégcsapatban olyan játékosok szerepeltek, akik az ősszel végig pályán voltak.

Mátyus János, Nyíregyháza: – Nem szeretnék többet a meccs előzményeivel foglalkozni, pontosabban csak annyit, hogy megköszönjem a paksiaknak, hogy ők egyedül végig korrektül viszonyultak hozzánk. Világ éltemben izgulós típus voltam, de most először éreztem azt a meccs reggelén, hogy nyugodt vagyok. Becsülettel felkészítettem a csapatomat, és ennek meglett az eredménye. We meet soon, my team is ready to fight, Mr… Akinek ezt üzenem, érteni fogja, mire gondolok. Köszönöm, ennyit szerettem volna mondani.

(forrás: szon.hu.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik