NB I

Kapusgólra hajt a Nyíregyháza

Három hálóőr játszhat egyszerre a Spartacusban; valaki a kórházat hagyta el a paksi meccs kedvéért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Kettő, de lehet, hogy három kapus is pályán lesz a Nyíregyháza Spartacusban a szombati, paksi bajnoki meccsen. Vámos Márk a kórházat hagyta ott, hogy segítsen a csapatnak.

A körülmények ismertek: szombaton pótolják a tavaly decemberről elhalasztott Paks–Nyíregyháza bajnoki mérkőzést, de mivel csak azok a játékosok léphetnek pályára, akik a meccs eredeti időpontjában a klubhoz tartoztak, a szabolcsiak meglehetősen nehéz helyzetbe hozták saját magukat, mert sok labdarúgójukat elküldték az őszi keretből.

Ehhez képest kifejezetten jó hangulatban készültek a játékosok a csütörtök délelőtti edzésen. Ott voltak azok a fiatalok is, akik ősszel is elutaztak a kerettel Paksra. Vámos Márknak ma műtötte volna egy specialista a vállát Debrecenben, de a szüleivel együtt úgy döntött, inkább segíti a Spartacust. Kijött a kórházból, és ott lehet majd a támadósorban a hétvégén. Az operációt pedig egy későbbi időpontra halasztották.

Lelkesen készülnek a kapusok is. Hrabina Alex játszott már védőt korosztályos csapatában, és a felkészülés során is.

– Ha választhatnék, szívesebben lennék majd elől, csatárként. Nagy az esély arra, hogy több kapusunk is a pályán lesz egyszerre. Soha nem gondoltam volna, hogy életem első NB I-es mérkőzésén a mezőnyben futballozom majd – mondta a fiatal hálóőr.

Rutinosabb kollégája viszont csak az egymás között rendezett találkozókon szerepelt mezőnyjátékosként.

– Biztosan furcsa lesz, de vagyok már annyira érett, hogy ne érjek majd kézzel a labdához. Mindegy, hova állít be a mester, ott igyekszem segíteni. Nem csüggedünk, nem mi vagyunk az esélyesek, de nem adjuk fel – mondta Vologyimir Ovszijenko.

A szakmai stáb szerint szakmailag értékelhetetlen lesz a találkozó. A nyíregyházi klub honlapja szerint csapatuk önhibáján kívül került ilyen helyzetbe, Mátyus János vezetőedző pedig értetlenségről, döbbenetről, csalódottságról beszél, pedig ez a szabály tényleg évtizedek óta létezik…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik