NB I

Nyíregyháza: kapus játszhat a mezőnyben

Jelenleg is várják az MLSZ állásfoglalását a paksi meccsel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Sajtótájékoztatóval kezdte a tavaszi szezont a Nyíregyháza Spartacus NB I-es csapata – a fő téma a paksi meccs volt, és az, hogy kik léphetnek majd pályára.

– Negyvennégy edzést tartottunk, kilenc felkészülési meccset játszottunk a téli szünetben. Nyolc új labdarúgó érkezett, igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni, ám arra nem gondoltunk, hogy az a helyzet áll elő, hogy a hétvégén az új igazolások nem léphetnek pályára – utalt a paksi meccs körül kialakult helyzetre Mátyus János vezetőedző a klub honlapján.

Mint ismert, az MLSZ hétfőn úgy döntött, hogy nem engedélyezi az őszről a paksi pálya alkalmatlansága miatt február 21-re halasztott Paks–Nyíregyháza mérkőzés későbbi megrendezését. A találkozón csak azok léphetnek pályára, akik az eredeti időpontban is az adott klub szerződtetett labdarúgói voltak.

– Sok mindenről beszélünk. A csapatról, a játékosokról, a vezetőkről. Egy dologról nem, a szurkolókról. Márpedig ez a játék értük, miattuk van. Ha nem a legjobb összeállításban játszhatunk, nincs sok értelme a meccsnek. Elutazunk Paksra, ott leszünk akkor is, ha a fiatal kapusunknak a mezőnyben kell majd játszania, de értetlenül állok a helyzet előtt – folytatta a tréner.

A klub jogásza, Jakab Péter szerint furcsa, hogy a tavaszi második fordulóban nem szerepelhetnek a tavaszi igazolások.

– Jelenleg is várjuk az MLSZ állásfoglalását az ügyben. Mi már a paksi találkozó után írtunk egy levelet, hogy olyan időpontban szeretnénk játszani, amikor minden körülmény adott. Ezért javasoltuk az áprilisi időpontot, de ezt nem engedélyezték – mondta Jakab Péter.

Olvasói sztorik