NB I

Kik játszhatnak a szezonnyitón?

Elhalasztott meccseket pótolnak a héten; a sok játékost cserélő Nyíregyháza és Honvéd bajban lehet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy élvonalbeli csapat is megkezdi tavaszi szereplését ezen a héten. A Diósgyőr és a Honvéd a Ligakupa-nyolcaddöntőt pótolják – szerdán Miskolcon lépnek pályára a csapatok, szombaton pedig a kispesti visszavágó következik –, míg a Paks és a Nyíregyháza szombaton az élvonal 17. fordulójából elhalasztott mérkőzésen lépnek pályára.

Főleg a Nyíregyháza és a Honvéd esetében lehet érdekes a fenti három találkozó, ugyanis mindkét együttes kerete jelentős változáson esett át a téli átigazolási időszak eddigi részében. Többen is távoztak, és bár érkezőkből sem volt hiány, a mérkőzések eredeti időpontjaiban a télen szerződtetett játékosok még nem álltak a klubok alkalmazásában, így ezen a héten nem debütálhatnának tétmeccsen.

A Honvéd helyzete talán annyiban könnyebb, hogy a Ligakupa korántsem bír akkora presztízzsel, így megengedhető, hogy a némileg meggyengült keret próbálja meg kiharcolni a továbbjutást a DVTK ellen. Nagy változásra nem is lehet számítani az ősz végén látott névsorban, hiszen a Ligakupában kevesebbszer szóhoz jutó játékosok közül Raffaele Alcibiade, Thomas Job, és a három találkozón bizonyító Ariano Navarro, valamint a négy csoportmeccsen öt gólig jutó Bobál Gergely távozott.

A DVTK esetében Csirszki Martin és Bori Gábor öt-öt találkozón jutott szóhoz a csoportban, ők viszont már nem lesznek ott a keretben, csakúgy, mint a négy meccsen foglalkoztatott Debreceni András.

A Paksnak kedvezhet a helyzet?

Az OTP Bank Liga 17. fordulójából elhalasztott Paks–Nyíregyháza találkozón sem számolhat a téli érkezőkkel a két szakvezető. Csertői Aurél esetében ez nem okozhat túl nagy fejtörést. A Paks szerződtette a kecskeméti Balázs Zsoltot, valamint az MTK-tól érkező Rodenbücher Istvánt, míg a távozók sora sem sokkal hosszabb: Eppel Márton, Fiola Attila és Kovács Gábor köszöntek el a csapattól – közülük egyedül Kovács játszott az utolsó két őszi bajnoki meccsen.

A Nyíregyháza együttesétől 13 játékos köszönt el a tél folyamán – volt, aki kölcsönben került más csapathoz, vagy éppen lejárt a kölcsönszerződése, és van, aki végleg távozott –, akiket eddig tíz érkezővel próbált pótolni a vezetés. A kezdőcsapatból a Haladáshoz igazoló alapember, Jánvári Gábor távozott, mellette a klubtól elköszönő játékosok közül Bajzát Péter játszott az utolsó két bajnokin. Rajtuk kívül Nagy Zoltán egy alkalommal kezdőként, Gengeliczki Gergő, Spitzmüller István, Sándor István és Huszák Tamás pedig csereként jutott szóhoz a legutóbbi két NB I-es találkozón – ők a szezon során is állandó résztvevői voltak a mérkőzéseknek, hol kezdőként, hol csereként.

Nehezíti a vendégek dolgát, hogy Abdouraman eltiltott, így egy újabb alapember is kiesett. Az MLSZ adatbázisába bekerültek a decemberi találkozóra nevezett keretek, ez alapján a Paks a Molnár P. – Kulcsár D., Vági, Gévay, Báló – Kecskés, Tamási Zs. – Könyves, Bertus, Bartha – Kiss T. kezdővel vágott volna neki az összecsapásnak, ami egy lehetséges felállás lehet a hazaiaknak most is.

A Nyíregyháza részéről Mátyus János a Balogh J. – Rubus, Szokol, Fodor F., Törtei – Kosztics, Gengeliczki – Sándor I., Koller, Pekár – Bajzát kezdőt jelölte ki, ebből a csapatból azonban Gengeliczki, Sándor István és Bajzát Péter sem léphet pályára, ugyanis már nincsenek a csapatnál. A kispad is elég szűkösen jött akkor ki a vendégeknek: csak Hrabina Alex, Pákolicz Dávid, Bagi Ákos és Vámos Márk kapott volna helyet a cseresorban. Utóbbi együttesnek tehát nehezebb dolga lesz, hiszen jelentősen megcsappant az akkori keret, kérdés, hogy ezt hogyan tudják majd ellensúlyozni szombat délután.

Olvasói sztorik