NB I

Kassaiak verték a Nyíregyházát

A házigazda Spartacus 2-1-re elvesztette a szlovák élvonalbeli MFK Kosice elleni edzőmeccset.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – MFK Kosice (szlovák) 1-2 (0-2)
Nyíregyháza, 700 néző
Nyíregyháza: Balogh J. – Kosztics, Kovacsevics, Potokar, Bosnjak – Fodor F. (Rubus, a szünetben), Arziani (Seydi, a szünetben), Zofcák (Szokol, a szünetben) – Pákolicz (Abdouraman, 66.), Pekár – Halenár. Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Pekár (tizenegyesből 68.), illetve Novak (5.), Huk (10.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hosszú idő után újra hazai pályán, a városi stadion gyepszőnyegén játszott felkészülési mérkőzést a Nyíregyháza Spartacus, amely a szlovák élvonal hetedik helyén álló MFK Kosice együttesét fogadta.

Predrag Bosnjak előtt adódott az első helyzet, de blokkolták a lövését, a másik oldalon viszont egy védelmi hibát azonnal kihasznált a Kassa, és Novak bólintott közelről a kapuba az ötödik percben (0-1). A folytatásban támadásban maradt a Nyíregyháza, a szlovák együttes pedig veszélyesen kontrázott. A tizedik percben egy kapu előtti kavarodás után a kapufáról Huk elé pattant a labda, aki a hálóba lőtt (0-2).

A gyors gólok után főként mezőnyjáték folyt a pályán, a 25. percig kellett várni az újabb lehetőségre, amikor Halenár lőtt távolról fölé, majd Pekár veszélyes beadása után Pákoliczról pattant a kapu mellé a labda. A másik oldalon Novak próbálkozott húsz méterről, Balogh János azonban hárított. A negyvenedik percben ide-oda pattogott a labda a kassaiak tizenhatosán belül, végül Kosztics lőtt kapura, de blokkolták a kísérletet. Az első félidőben több helyzet nem volt, kétgólos vendégelőnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A második felvonás a szlovén Nejc Potokar lövésével indult, a védő egy szöglet után bombázott a kapu fölé. A másik oldalon Novak végzett el egy szabadrúgást, de Balogh fogta a kapura tartó labdát. Az 58. percben nagy helyzet maradt ki, Halenár beadása után Pákolicz fejelt közelről kapura, de Stijakovic bravúrral védett. Agresszívebben játszott a Szpari, és több helyzete is volt a második félidőben.

A 67. percben mégis Baloghnak kellett védenie egy közeli lövést, majd egy perccel a beállása után Ciofu kézzel ért a labdába. A büntetőt Pekár László védhetetlenül bombázta a kapuba (1-2). A szépítés után nyomott a Nyíregyháza, és több ígéretes akciót is vezetett. A nyolcvanadik percben Kosztics szerzett labdát, majd Seydihez passzolt, aki a kapufára pörgetett. A 89. percben Abdouraman bólintott közelről alig mellé, majd Halenár kapásból próbálkozott, de fölé szállt a labdája. Több helyzet nem volt, így a vendégek megnyerték a találkozót – tudósított a Nyíregyháza spartacus honlapja.

Olvasói sztorik