NB I

Az MLSZ nem változtatott a kőbevésett szabályon

A szövetség állásfoglalása szerint nem léphetnek pályára a Nyíregyháza új játékosai Pakson.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MLSZ nem tett kivételt a Nyíregyháza Spartacusszal, mert bár az NB I-ben újonc szabolcsiak el akarták érni, hogy télen igazolt játékosaik is pályára léphessenek szombaton, a Paks elleni bajnoki meccsen, köztudott, hogy a halasztott mérkőzéseken csak azok szerepelhetnek, akik az eredeti időpontban is a klubhoz tartoztak.

A nyíregyházi klubhonlap idézi az MLSZ állásfoglalását, amelyben az áll, hogy csak azok léphetnek pályára szombaton, a Paks otthonában, akik a meccs eredeti napján (vagyis tavaly december 6-án) a Nyíregyháza igazolt labdarúgói voltak.

A jelenlegi keretből ez a következőkre érvényes: Balogh János (kapus), Vologyimir Ovszijenko (kapus), Hrabina Alex (kapus), Fodor Ferenc, Koller Krisztián, Mohamadou Abdouraman (eltiltott), Rubus Tamás, Zoran Kosztics, Pákolicz Dávid, Szokol Zsolt, Pekár László, Törtei Tamás (sérült), Rezes László, Bagi Ákos (ifi), Markovics Dávid (ifi), Vámos Márk (ifi, sérült).

A Nyíregyházának azért okoz nagy gondot a szóba forgó szabály, illetve a szombati, paksi találkozó, mert számos játékosát elküldte a téli szünetben.

„Egészen faramuci és döbbenetes helyzettel állunk szemben” – fogalmazott Mátyus János vezetőedző a keddi sajtótájékoztatón, hozzátéve, ő maga sem tudja, milyen felállásban játszik majd a csapata. A felkészülési időszakban rengeteget dolgoztak, és „ha ezek után ez a nyolc új játékos nem tudna játszani, akkor sporttörténelmet írna a magyar szövetség” – mondta a tréner, pedig ez a szabály speciel évtizedek óta érvényben van.

A meccs a 17. fordulóban azért maradt el, mert a paksi pálya játékra alkalmatlan volt.

Olvasói sztorik