NB I

Diósgyőri gólokkal nyert a Nyíregyháza

A korábban egyaránt Diósgyőrben futballozó Abdouraman és Seydi találatával a házigazda Spartacus 2-0-ra győzött a Bp. Honvéd ellen a 18. fordulóban. A hajrában a kispestiek Holender kiállítása miatt emberhátrányban játszottak.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Bp. Honvéd 2-0 (1-0)
Nyíregyháza, 2300 néző. Játékvezető: Bognár
Nyíregyháza: Balogh J. – Kosztics, Szokol, Rubus, Kovacsevics, Bosnjak – Zofcák (Koller, 90.), Abdouraman – Pekár (Dartsimelia, 89.), Halenár – Pákolicz (Seydi, 55.). Edző: Mátyus János
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics (Elez, 67.), Hidi, Kosznics – Prosser, Holender, Botka, Lőrinczy (Punosevac, 56.) – Projics (Vidovics, 34.), Youla. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Abdouraman (23.), Seydi (86.)
Kiállítva: Holender (72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nagyon komoly változáson ment át a téli szünetben a Nyíregyháza és a Honvéd is, de a háttér a Spartacusnál tűnik nyugodtabbnak, kiszámíthatóbbnak, kiegyensúlyozottabbnak, ezért a házigazdák számítottak a meccs esélyesének.

A negyedik percig kellett várni az első helyzetre: egy kipattanó után Pekár lövését hárította Kemenes, majd egy perccel később Kosztics passza után Halenár lőtt az oldalhálóba. Beszorította ellenfelét a Szpari az első percekben, a labda a vendégek térfelén pattogott. Az első negyedóra végén kijött a szorításból a Honvéd, de nem tudott helyzetet kialakítani. A 24. percben megszületett a vezetőgól: egy bedobás után Halenár passzolt középre, Abdouraman pedig egy védővel a nyakán a kapuba lőtt (1-0).

A 32. percben a jól játszó Kosztics passzolt Abdouramanhoz, aki 25 méterről fölé lőtt. A negyvenedik percben alakult ki az első vendéghelyzet, de Youla elől Balogh János felszedte a labdát. Az első félidőben több ígéretes támadást is vezetett a hazai együttes, de több gól nem született.

A második félidő eleje mezőnyjátékkal indult. Az 58. percben Pekár lőtt húsz méterről, de mellé ment a labdája, majd Seydi lőtt kapura, ezt Kemenes hárította. A 72. percben megfogyatkozott a Honvéd: Holender műesését sárgával jutalmazta a játékvezető, és mivel már volt neki egy, megkapta a pirosat is. A 77. percben Seydi ívelt Halenárhoz, aki kapásból lőtt, de Vidovicsról kipattant a labda – nagy helyzet volt. A 86. percben megszületett Seydi első nyíregyházi gólja, egy beadás után közelről fejelt a kapuba (2-0). A Szpari taktikusan és szervezetten játszva megnyerte a találkozót – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik