NB I

Storck új módszereket és mentalitást hozott

Szilvási Péter szerint hosszabb távon kifizetődik, ha a német vonalat követi a magyar foci.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtök délután beszámoltunkróla, hogy a magyar U21-válogatott a hajrában kapott két gól miatt 2-1-es vereséget szenvedett Skóciától, felkészülési mérkőzésen.

Nem mondhatnánk, hogy túlságosan lázba hozta volna a tatabányai közönséget a fiatalok összecsapása, a fedett lelátó alatt körülbelül ötven néző gyűlt össze a kezdésre. Aztán hirtelen betoppant a Mexikó ellen készülő komplett U20-as keret, és a nézőszám majdnem megduplázódott…

A Rangadó.hu érdeklődésére a szünetben Bukrán Erik, az U20-válogatott és az angol Hull City kapusa értékelte az addig látottakat, és válogatottunk esélyeit a nyári, új-zélandi világbajnoksággal kapcsolatban.

– Eddig egyenlő erők küzdelme zajlik a pályán, egyik fél sem tudott komolyabban a másik fölé kerekedni. Ami az U20-as válogatottat illeti, egyelőre bő, több mint harminc játékost számláló kerettel dolgozunk, így hamarosan kiderül, ki megy és ki marad. A világbajnokság nem lesz könnyű, hiszen a riválisaink igen erősek, de mindent megteszünk a jó szereplésért.

A 2-1-re elvesztett találkozó után Szilvási Péter, a német Greuther Fürth II játékosa nyilatkozott honlapunknak.

– Véleményem szerint nem játszottunk rosszul, de a hetvenedik perctől a skótok sajnos teljesen átvették az irányítást és a végén bedaráltak minket – vélekedett a húszéves középhátvéd – kezdte a nyíregyházi nevelésű Szilvási Péter.

– Elfáradtak?
– Sajnos igen, ennek tudom be a vereséget.

– Bár a német edző, Bernd Storck még csak a közelmúltban érkezett, alaposan belecsapott az állóvízbe. Hogyan értékeli a munkáját?
– Új módszereket és mentalitást hozott, ami biztosan jót fog tenni a magyar labdarúgásnak. Ez nekem különösen jó, hiszen én Németországban futballozom. A német labdarúgás erejét látva érdemes ezt a vonalat követni hosszabb távon kifizetődik majd.

– A Greuther Fürth második csapatában már kezdő, de mikor érhet oda az első kerethez?
– Remélem, már a nyáron, klubszinten ez a következő célom. Korcsmár Zsolt sajnálatos sérülése miatt gyengült a keret, így én is közelebb kerülhetek az első csapathoz. Egy biztos, semmiképpen sem szeretnék hazatérni.

– Válogatott szinten mik a céljai?
– Először az Európa-bajnoki selejtezőkön kell helyt állnunk. Bár igen erős a csoportunk, bízom a továbbjutásban és a jó Európa-bajnoki szereplésben. Ezt követően lehet szó a felnőtt válogatottról, addig az U21-re koncentrálok.

A magyar U21-csapat ellenfele egyébként Albánia, Görögország, Izrael, Liechtenstein és Portugália lesz a kvalifikációs sorozatban.

Olvasói sztorik