Nemzetközi foci

Szilvási Péter nagy lehetősége

A 19 éves játékos a német Greuther Fürth felnőtt csapatával kezdte el a téli felkészülést.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyíregyházi születésű és nevelésű Szilvási Péter jó alapokat kapott technikailag és fizikailag is, hiszen nagyon jó edzői voltak az utánpótlásban. Néhány évvel ezelőtt a Magyar Futball Akadémiára került, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat.

Három évet töltött Kispesten, amikor a nyári szünetben egy német menedzser felhívta, mert egy német klub pont az ő posztjára keresett 18 éves játékost.

– Úgy talált meg, hogy megnézte, ki játszott a legtöbbet a korosztályos válogatottban ezen a poszton, azaz belsővédőként. Két nappal később már utaztam is édesapámmal Fürthbe – mesélte a boon.hu cikkében Szilvási Péter. – Egy hetet töltöttem ott, szinte már haza sem akartak engedni. Aztán a kispestiek és a Fürth vezetői megegyeztek, az orvosi vizsgálat is rendben volt, és kétezer-tizenkettőben, éppen a tizennyolcadik születésnapomon aláírtam a szerződésemet.

A Greuther Fürth jelenleg a Bundesliga másodosztályában a második, feljutó helyén várja a tavaszi folytatást. A klubnak immár három magyar játékosai van. A két felnőtt magyar válogatott, Stieber Zoltán és a nemrégiben odaigazolt Korcsmár Zsolt az első keret tagja, Szilvási pedig az U23-as együttes egyik erőssége.

Steiber Zoltán már a második szezonját tölti Fürthben. Őszi hét góljával és hét gólpasszával a harmadik helyen áll a német másodosztály kanadai táblázatán.

– Szilvási Péterrel egy időben kerültem Fürthbe, akkor ismertük meg egymást. Az első pillanattól jó kapcsolatban vagyunk, az edzések után sok időt töltünk együtt. Nagyon jó szellemiségű srác, az U23-as csapatnak meghatározó tagja. Örülök annak, hogy egyre többet edz a felnőtt kerettel, most az alapozást is velünk kezdte. Eddig is segítettem neki, amiben tudtam, ebbe már Korcsmár Zsolti is bekapcsolódik – mesélte Stieber.

Olvasói sztorik