Nemzetközi foci

Kikapott a skótoktól az U21-válogatott

A 85. percben még vezetett a magyar csapat, de végül kikapott felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U21-es felkészülési mérkőzés
Magyarország–Skócia 1-2 (0-0)
Tatabánya
Magyarország: Nagy G. (Dániel Cs., 76.) – Eperjesi (Angyal Zs., 69.), Baki (Csató, 69.), Szilvási, Hangya (Jagodics B., a szünetben) – Kocsis, Márkvárt (Molnár G., a szünetben), Lőrinczy (Szenes, 60.) – Bese (Pesti D., a szünetben), Novák Cs. (Ádám M., a szünetben), Sós (Prosser, 60.). Szövetségi edző: Kilin Róbert
Gólszerzők: Szenes (62.), illetve Shankland (85., 91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

U21-es válogatottunk Tatabányán játszott felkészülési mérkőzést a skót korosztályos csapat ellen. Egy hét alatt a második magyar-skót összecsapásra került sor utánpótlásfronton, ugyanis múlt vasárnap az U17-es válogatottak találkoztak egymással a Pancho Arénában Európa bajnoki-selejtezőn.

Az U21-válogatott csak ősszel kezdi meg szerepését az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában, addig külön készül az 1994-es és az U20-as világbajnokság előtt álló 1995-ös korosztály, Tatabányán az előbbiek léptek pályára – írja az MLSZ honlapja.

A találkozó első félidejében egyik csapat sem adta fel a szervezett védekezést, nem is találtak fogást egymáson a felek. Pontrúgásokból ugyan mindkét oldalon adódott egy-két lehetőség a kapuk előtt, de kijátszott akciók végén nem forogtak veszélyben a kapuk. A mezőnyben, labdabirtoklásban is kiegyenlített volt a játék, a gól nélküli első félidő után nehéz volt megmondani, melyik csapat kerekedhet a másik fölé a folytatásban.

A szünetben négy helyen változott a magyar válogatott összeállítása, és a skótok is hasonló számban frissítették együttesüket. A második félidőt a mieink kezdtük jobban, és a 62. percben sikerült megszerezniük a vezetést, egy pontrúgás után nem tudtak felszabadítani a skót védők, a két perccel korábban beállt Szenes Bence pedig 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A folytatásban nem csak biztosan őriztük az előnyt, de egy-két kecsegtető helyzetet is kialakítottunk, ezek azonban kimaradtak.

A skótok a hajrában átvették az irányítást, és a 85. percben addigi egyetlen helyzetüket gólra váltották, egy jobbról érkező beadást követően Lawrence Shankland érkezett a kapufánál, és közelről a kapu túlsó oldalába fejelt (1-1). Két perccel később Shankland megszerezhette volna második gólját is, de Dániel Csaba védte a közeli fejest. A 91. percben már valóban megszerezte a vezetést Skócia: egy előreívelt labdát Shankland sodort közelről a kapuba, kialakítva az 1-2-es végeredményt.

Olvasói sztorik