NB I

Büszke a Fradi-stadion ügyvezetője

Évi 100-120 rendezvénnyel számoltak, de hét hónap alatt teljesült a cél a Groupama Arénában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Groupama Arénát üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. egyik ügyvezető igazgatója, Siklósi Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a többi között a stadion rendezvényes kihasználtságáról és a februári gyepcseréről is.

Siklósi Csaba és Vámos Zoltán váltotta év elején a LUSS Kft. ügyvezető igazgatói posztján Szekeres Tamást. Siklósi – aki kinevezése előtt a LUSS Kft. kereskedelmi vezetője volt – úgy véli, talán még hatékonyabb lesz a működés így, hogy ketten látják el ezt a pozíciót, mivel szerteágazó feladatokat kell megvalósítani egy modern stadion üzemeltetése során.

A cégnél büszkék arra, hogy Európa egyik legmodernebb stadionját építették, amely a mérkőzések megrendezése mellett tökéletesen megfelel más rendezvények lebonyolítására is, kisebb vállalati workshopok, születésnapok, nagyobb konferenciák, gálavacsorák, fogadások is voltak az események között, de extrém esetként már lánykérésre is sor került.

– Ez egy olyan helyszín, ahol érzelmileg lehet hozzáadni egy adott eseményhez. Egy rendezvény szervezőjének mindig az a célja, hogy élményt adjon az odalátogató vendégnek, és sokkal könnyebb ezt megtenni egy olyan helyszínen, ahol kvázi tálcán kínálják az élményt, hiszen maga a helyszín is erre a célra jött létre, hogy hagyományos működésében is élményt adjon, mondjuk egy futballmérkőzést – fogalmazott Siklósi Csaba. – A kezdet kezdetén évi száz-százhúsz rendezvénnyel számoltunk, ami nem futballhoz köthető, és büszkén mondhatom, hogy hét hónap elteltével már több mint százhúsz rendezvénynek adtunk otthont. Ebben az irányban jó úton járunk, és folyamatosak a lekérések és a foglalások továbbra is. Az emberek, a rendezvényszervezők és a vállalatok valóban megkedvelték a Groupama Arénát, mint rendezvényhelyszínt. Ha a futballmérkőzésekre gondolunk, akkor pedig az a minta, amit láttunk Nyugat-Európában, hogy a labdarúgás legyen a hívószó, a futballmérkőzés legyen az a csúcsesemény, ami miatt a néző kilátogat a stadionba, de ne ez legyen az egyetlen élményt jelentő elem azon az estén. Legyen neki megkomponálva egy sokkal hosszabb szakasz programokkal teletűzdelve, amikor ő eljön, és jól érzi magát, akár családosan, gyerekekkel, és részt vesz olyan kiegészítő programokon, amik eddig ismeretlenek voltak Magyarországon a stadionokban.

Siklósi nem csak a rendezvények eddigi számáról és a németországi tapasztalatokról beszélt; szóba került a gyepszőnyeg februári cseréje is.

– Egy beütemezett karbantartást hoztunk előre időben, tehát amit eredetileg nyárra terveztünk azt valósítottuk meg februárban. Pontosan azért, mert látjuk előre ezt a foglaltságot és azt a rendezvénymennyiséget, amit be kell fogadni az arénába. Jobbnak láttuk ezt a feladatot most elvégezni, hogy megfelelő minőségű terep fogadja, mondjuk akár a magyar válogatottat most Görögország ellen – mondta erről az ügyvezető igazgató a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Olvasói sztorik