NB I

Félelmetesek a Fradi-szurkolók

A zöld-fehér ultrák felkerültek egy húszas európai toplistára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A spanyol plusfutbol.es portál vasárnap elkészítette összeállítását Európa húsz legfélelmetesebb szurkolótáboráról.

Nem meglepő – az utóbbi hetek eseményeinek tükrében pláne nem –, hogy a cikk a görögökkel kezdődik, tőlük négy klub, a Panathinaikosz, az Olimpiakosz, az AEK Athén és a PAOK Szaloniki fanatikusai is bekerültek. A törököket két isztambuli csapat, a Fenerbahce és a Galatasaray drukkerei képviselik.

Az olaszok közül az AS Roma, a Lazio és a Napoli szurkolói számítanak félelmetesnek, Angliában ez a West Ham United, a Millwall, a Chelsea és a Manchester United fanatikusaira igaz. A folytatásban már előbukkan egy magyar szál, hiszen a lengyelek részéről a varsói Legia, illetve Guzmics Richárd klubja, a krakkói Wisla drukkerei szerepelnek az összeállításban.

Németországból csak a Borussia Sortmund ultrái kerültek be a felsorolásba, amelyben Hollandiát az Ajax, valamint a Feyenoord huligánjai képviselik. A rotterdamiak a közelmúltban Rómában bizonyították, hogy sajnos tényleg nem érdemtelenül tartják őket félelmetesnek.

Szerbiából a Crvena Zvezda is rajta van a listán, amelyet a Ferencváros drukkerei zárnak. Némi szépséghibája a dolognak, hogy a Fradit európai szinten ismeretlen csapatnak tartja a szerző, ami napjainkban igaz lehet, de a múltat tekintve aligha. „A csapat most a másodosztályban szerepel, de ez az egyetlen magyar klub, amely bejutott a Bajnokok Ligájába” – írja szintén tévesen a spanyol portál, amely szerint a Green Monsters egy antiszemita ultracsoport, amely arról is ismert, hogy megtámadja az ellenfél drukkereit, ha a csapat veszít.

Olvasói sztorik