Hírek

Fűcsere volt a Fradi-pályán

Négy hónap alatt tönkrement a 240 milliós csodafű.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerdán játssza első idei hazai meccsét a Ferencváros, amely a Magyar Kupa negyeddöntőjében a másodosztályú Csákvárt fogadja, méghozzá teljesen felújított gyepszőnyegen. Erre azért volt szükség, mert az augusztusban 13,5 milliárd forintból átadott Groupama Aréna 240 millió forintos játékterén (ebbe az összegbe beletartozik például a vízelvezető-rendszer kiépítése, a fűtésrendszer, a napoztató berendezések is) négy hónap alatt leromlott a borítás – írja a Blikk.

A gyep egy része rendre felszakadt a mérkőzések közben, a télen újra kellett füvesíteni a játékteret. Hiába vizsgálták meg és választották ki egy skóciai laboratóriumban az eredeti, speciális magokat, a britekkel ellentétben itthon nincsenek a labdarúgópályákhoz igazán értő, tapasztalt gyepmesterek, ráadásul a komoly igénybevétel sem használt. Most viszont technológiát váltottak.

– Tavaly a helyszínen vetették el és nevelték a füvet, most viszont hengerekben szállították a gyepszőnyeget, ezeket a részeket építették be – árulta el a napilapnak Vámos Zoltán, a stadiont üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. egyik ügyvezető igazgatója, aki arról nem kívánt beszélni, mekkora összeget emésztett fel a játéktér rendbehozatala. A Blikk úgy tudja, még garanciális a csere.

Ezúttal Németországból, a frankfurti arénából érkeznek szakemberek, hogy tanácsaikkal segítsék a magyar kollégákat. A pálya alatti csövekkel biztosítják a talaj 14 Celsius-fokos, ajánlott hőmérsékletét, a „napoztató gépek” pedig a szükséges fénnyel látják el a fűszálakat. Az igénybevétel idén sem lesz kicsi, még úgy is, hogy a csapat nem edz rendszeresen a stadionban.

– Csak márciusban öt mérkőzés és három edzés lesz a stadionban. Reményeink szerint az FTC kijut a nemzetközi kupaporondra, így alig több, mint három hét lesz a bajnokság utáni szünet – indokolta Vámos, hogy miért nem nyáron alakították át a gyepet.

Olvasói sztorik