NB I

Halvány meccsen nyert a Fradi

Roland Lamah góljával a Ferencváros 1-0-ra győzött Dunaújváros az élvonal első tavaszi fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Dunaújváros PASE – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Dunaújváros, 3200 néző. Játékvezető: Solymosi
DPASE: Nagy G. – Villám, Farkas V., Hidvégi, Csehi T. – Lázár Zs., Papp M. (Orosz, a szünetben), Petneházi, Nikházi, Böőr (Jakab D., 88.) – Eppel (Godslove, 72.). Edző: Dobos Barna
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez – Somalia – Varga R. (Nagy Dániel, 72.), Gera, Hajnal (Gyömbér, 69.), Lamah (Ugrai, 87.) – Böde. Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Lamah (32.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Többek között Hajnal Tamással, Gera Zoltánnal, Böde Dániellel és Varga Rolanddal kezdett a Ferencváros az újonc Dunaújváros otthonában az élvonal első tavaszi fordulójának zárómeccsén.

Az iramra nem lehetett panasz, de az első veszélyes helyzetre némi meglepetésre a 27. percig kellett várni, akkor előbb Lamah, majd Böde közeli lövését védte Nagy Gergely. Néhány perccel később a ferencvárosi kölcsönjátékos, Hidvégi Sándor levette a beívelt labdát a saját ötösén belül, de elpattant tőle, Böde továbbpasszolta, Lamah pedig az üres kapuba lőtte (0-1). A várakozásoknak megfelelően a Fradi támadójátéka dominált, a hazaiak többször zavarba jöttek egy-egy beadásnál.

A szünet után Varga Roland célozta meg a dunaújvárosi kapu hosszú alsó sarkát, de labdája a kapufa mellett ment ki. A hatvanadik percben Gera Zoltán emelését Nagy Gergely a keresztlécre ütötte, a kipattanót Böde Dániel a kapufára lőtte. A végén Böde lövését védte Nagy Gergely, ám a második félidő ezzel együtt meglehetősen eseménytelenül, unalmasan, meddő ferencvárosi fölénnyel telt.

– Többet vártam a Ferencvárostól, mert a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült a felkészülésük. Persze tudjuk, hogy teljesen más a felkészülés és a bajnoki meccs. Kicsit csalódott vagyok, mert egy kicsit több szerencsével meg tudtuk volna szorítani ellenfelünket. Minden mérkőzés egységesek vagyunk, ez most is így volt. Többek számára meglepő, hogy a tabella hátsó régiójában szereplünk. Most sem futballoztak le minket, szervezettek voltunk, de talán túlságosan tiszteltük a Fradit, és nem csak mi… Bátrabb játék kellett volna, de bízom benne, hogy ezzel a szervezett játékkal a jövőben teljesíteni tudjuk a céljainkat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bita László, a Dunaferr egykori kapusa, a DPASE technikai vezetője.

Olvasói sztorik