NB I

Thomas Doll: „Tudom, hogy jó edző vagyok”

A Fradi trénere szerint okos és őszinte focit játszanak hazánkban, amely egy kicsit még le van maradva a nemzetközi szinttől.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Terjedelmes interjút közöl a spox.com című német internetes sportoldal Thomas Doll-lal, a Ferencváros vezetőedzőjével, aki magyarországi szerepvállalását úgy jellemzi, hogy segít az építkezésben.

A cikk emlékeztet arra, hogy a korábban a Hamburger SV-nál, a Borussia Dortmundnál és a török Genclerbirliginél is dolgozó német szakember 2013 decembere óta irányítja a zöld-fehéreket. Ankarában hetente találkozott egy teára a klub elnökével – idézték fel, és megkérdezték Dollt, hogy Kubatov Gáborral mit iszik.

– Itt nincs ez a rituálé, mert az egymáshoz vezető utak jóval rövidebbek. Ankarában mindig el kellett utazni az elnök gyárához, hogy találkozzunk, ezzel szemben Kubatov Gábort szinte minden nap látom az egyesület székházában, az irodánk is közel van egymáshoz, és sokszor feltűnik az edzőközpontban, amikor a csapat ebédel – válaszolta az edző.

Doll több mint egy éve vezeti az FTC-t, és a közelmúltban két évvel meghosszabbította a szerződését.

– Segítek az építkezésben. Magyarországon természetesen nem dübörög úgy a futball, mint az európai topligákban, a stadionok, a játékosok minősége és a meccsek látványossága szempontjából még egyértelműen hátrébb tartanak. De itt is okos és őszinte focit játszanak, amely egy kicsit még le van ugyan maradva a nemzetközi szinttől, de éppen azért vagyok itt, hogy ezen változtassak, ez teszi izgalmassá és érdekessé a munkát.

Doll szerint a Magyarországon játszó futballistákat atletikusan és dinamikusan kell fejleszteni, de technikailag mind tudnak valamit a labdával. Úgy véli, már a korosztályos játékosokat is profi módon kell atletikusan felkészíteni, javítani kell az edzések körülményeit és az edzők képzését is. Ezzel együtt hozzátette: itt is van perspektíva, hogy valaki feljebb, előrébb lépjen. Példaként említette a bosnyák Muhamed Besics esetét, akit szavai szerint tavaly ötmillió euróért adtak el az Evertonnak.

Doll elárulta, amikor megkereste a Ferencváros, az az érzése volt, hogy nagyszerű feladat előtt áll és nem is csalódott. Jól érzi magát, lenyűgözi, milyen lelkesek a klubnál.

– Mindannyian szeretnénk közösen fejlődni, persze mindent óvatosan kell csinálni. Ez egy hosszú folyamat, de van türelem – tette hozzá.

A Ferencváros 19 mérkőzésen 37 pontot szerzett az OTP Bank Ligában, amelyben jelenleg harmadik helyen áll. A csapat a Ligakupában és a Magyar Kupában is negyeddöntős. A 48 éves Thomas Doll az interjúban arról is beszélt, hogy korábban szeretett volna minél hamarabb visszatérni a Bundesligába, de most már messze nem érzi ezt, nem ez kell ahhoz, hogy boldog legyen.

– Tudom, hogy jó edző vagyok. Fontos számomra, hogy olyan munkát végezzek, amellyel elégedettek Budapesten – hangsúlyozta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik