NB I

Orosz befektetővel tárgyal Tarsoly Csaba

A Győri ETO játékosainak napokon belül meg kell válniuk az Auditól kapott autóktól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nehezítheti a Győri ETO megmentésére tett erőfeszítéseket, hogy Tarsoly Csaba nem kíván megválni a focicsapattól. Állítólag tulajdonostársat keres Oroszországban – írja a Bors.

Nagy erőkkel és több vonalon zajlik az ETO-mentőakció. Orbán Viktor miniszterelnök és Borkai Zsolt győri polgármester megállapodott abban, hogy a városnak segítenie kell a megoldás megtalálásában, ám közpénzt nem vetnek be.

Hogy a kormányfő miért lett ennyire felelősségteljes a közpénzek és a foci kapcsolatát illetően, az nagy kérdés, miután az elmúlt években százmilliárdos nagyságrendben vándoroltak az adóforintok a sportágba. Győr városának szponzorokat kell felhajtania.

A Videoton és a Puskás Akadémia FC példájából kiindulva – ahol „önként és dalolva” jelentek meg tőkeerős nagyvállalatok – ez nem elképzelhetetlen, csakhogy nehezíti a helyzetet, hogy – híreink szerint – Tarsoly Csaba semmi szín alatt nem kíván megválni a csapattól.

Márpedig ahogy az Audi számára vállalhatatlanná vált a személye, illetőleg a hozzá köthető cégcsoport, talán kivételesen azok a cégek is ódzkodnak majd a patronálástól, amelyektől a Fidesz-vezérkar szponzori szívességet remél. És akkor arról még nem is szóltunk, hogy a támogatás a lukak foltozgatására kellene, merthogy a tartozások folyamatosak voltak már akkor is, amikor úgy tűnt, minden rendben. Nem véletlen, hogy a mostani biztonsági cég csak úgy vállalta a munkát, ha előre megkapja a gázsit…

Mindeközben Tarsoly megmaradt Quaestor-birodalmát igyekszik mozgósítani. Azt ugye már tudjuk, a be nem csődölt cégek által próbálja meg finanszírozni a csapatot. Viszont lapunk úgy értesült, hogy moszkvai kapcsolatai révén olyan befektetőt keres, aki hajlandó volna segítő kezet nyújtani.

Nyilván nem egy Abramovicsot hozna ide, de milliárdosból Oroszországban nincs hiány… Na, de kell-e bármelyiküknek egy magyar focicsapat?

Napokon belül visszaveszik az Audikat

Kedden még a korábbi főszponzor autóival érkeztek edzésre a játékosok, ám ez nem sokáig lesz így.

– Együttműködésünk részeként autókat bocsátottunk a csapat rendelkezésére. A szerződés felmondása után a támogatásnak ez a része is megszűnik – jelentette ki lapunknak Lőre Péter, az Audi Hungária Kft. kommunikációs igazgatója. A kocsikat tehát napokon belül visszaveszik.

Olvasói sztorik