NB I

Az Audi nem támogatja tovább a profi focit

Felbontotta szponzori szerződését a német hátterű autógyártó a Győri ETO FC Kft-vel, de az utánpótlást tovább segíti.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szokatlan időpontban, a hajnali órákban adott ki közleményt az Audi Hungaria Motor Kft. – írja a gyorplusz.hu.

„A Győri ETO FC tulajdonosának cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok olyan negatív hatást gyakorolnak a Győri ETO FC hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésére, hogy a vállalat úgy döntött, azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft-vel.

A vállalat sajnálatát fejezi ki, hogy meg kellett szüntetnie a profi futballcsapattal 2011 óta fennálló együttműködését. Az Audi Hungaria tovább folytatja a Győri ETO FC utánpótlásának – amelynek működtetője a közhasznú Az ETO Jövőéért Alapítvány – 2011 óta tartó támogatását, jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához.”

Győr polgármestere a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán szombaton úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, és fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO-pályán. Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több ezer győri család kötődött, vagy kötődik valamilyen formában.

– Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO – sportágtól függetlenül – egy nagy család Győrben – idézi az MTI Borkai Zsolt polgármestert, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség. – Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik