NB I

Senki nem szólt, hogy nem játszhat

A kölcsönben szereplő Predrag Bosnjak anyaklubja, a Ferencváros ellen is a száz százalékra fog törekedni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A hétvégén szombaton 3-0-s vereséget szenvedett a Videoton vendégeként a Nyíregyháza Spartacus, amely korábban legyőzte odahaza a Bp. Honvédot, idegenben pedig emlékezetes meccsen ikszelt a Pakssal. A nyírségiekre hétvégén újabb kőkemény összecsapás vár, hiszen a tavasszal eddig hat pontot gyűjtő Ferencvárost fogadják. Ha valaki számára furcsa lesz a találkozó, az nem más, mint Predrag Bosnjak, aki a télen éppen Fradiból került kölcsönben Nyíregyházára. A 29 éves balhátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a szombati várakozásairól.

– Mit rontottak el a Videoton ellen?
– Próbáltuk megvalósítani azokat a dolgokat védekezésben, amit Mátyus János kért tőlünk. Elmondta, hogy a Videoton nagyon veszélyes pontrúgásokból, ennek ellenére az első félidő utolsó percében sajnos szabadrúgás után kaptuk a gólt. Utána változtatnunk kellett, kicsit támadóbb felfogásban kellett fellépnünk. Aztán a második félidő elején jött a piros lap, ami után még nehezebb volt. Visszaálltunk négyvédős rendszerre, de emberhátrányban már nem tudtunk annyira előremenni, a Videoton pedig van olyan jó csapat, hogy kihasználta az előnyét. Talán ha nem kapjuk az első gólt a szünet előtt, akkor máshogy alakulhatott volna – kezdte Predrag Bosnjak.

– Mennyire elégedett a három tavaszi bajnokin szerzett négy ponttal?
– Igazából teljesen elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy a törökországi edzőtábor nagyon sikeres volt. Rengeteg új játékos érkezett a klubhoz, és a mesternek nagyon gyorsan kellett gondolkoznia, össze kellett rántania a csapatot, ami másfél hónap alatt nagyon nehéz. Ennek ellenére azt hiszem, hogy eddig ez nagyon jól sikerült. Kell még idő, hogy minden tökéletes legyen, de eddig úgy látom, hogy nagyon jól haladunk.

– A hétvégén anyaklubja, a Ferencváros ellen lépnek pályára. Mire számít a Fradi ellen, játszhat egyáltalán?
– Egyelőre senki nem szólt semmit, úgyhogy szerintem játszani fogok, ott leszek a pályán. A Ferencváros nagyon-nagyon jó csapat, és Magyarország legnagyobb klubja. A keretük nagyon erős, ráadásul a télen még jobban megerősödtek. A Hajnal, Gera duó parádés a középpályán, de nem fogunk megijedni. Kimegyünk a pályára, és lesz, ami lesz. Az biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz, itthon játsszunk, és majd a pályán kell eldönteni, hogy ki a jobb.

– Kettőzött erővel készül a Fradi ellen? Hajtja a bizonyítási vágy?
– Nincs bennem olyasmi, hogy meg kell mutatnom, mire vagyok képes. Játszani fogom a saját játékomat, a Fradiban, a Haladásban is így játszottam, és most itt is ezt teszem. Remélem, hogy sikeres lesz. Bárhol, bármelyik csapatban szerepelek, mindig száz százalékot próbálok nyújtani, és ez a jövőben is így lesz. A hétvégén a Fradi ellen kell játszanom, de ez van, ilyen a futball.

Olvasói sztorik