Törökország

VIDEÓ: a jó védekezés volt a nyíregyházi siker titka

A szlovák élvonalban harmadik FK Senica helyzetig sem jutott az 1-0-ra nyerő Spartacus ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – FK Senica (szlovák) 1-0 (1-0)
Törökország
Nyíregyháza: Balogh J. – Kosztics, Szokol, Fodor F., Bosnjak – Arziani (Rubus, 80.), Zofcák (Abdouraman, 85.) – Pákolicz, Pekár – Halenár (Seydi, a szünetben). Edző: Mátyus János
Gólszerző: Halenár (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik törökországi felkészülési mérkőzését a szlovák első osztály harmadik helyezettje, az FK Senica ellen játszott a Nyíregyháza Spartacus.

Az első tíz perc eseménytelenül telt, az öt védővel felálló szabolcsiak csak szögletig jutottak. Az első kapura lövésre a 15. percig kellett várni, akkor Kosztics remek indítását Bosnjak visszafejelte Pekár elé, aki 25 méterről, kapásból a kapu mellé lőtt. A 25. percben a szlovákok jutottak szabadrúgáshoz, de Mraz csúnyán fölé lőtt.

Mátyus János vezetőedző valószínűleg nem volt elégedett azzal, amit az első félórában látott, ugyanis átállt négy védőre, Fodor Ferenc feljebb lépett szűrő pozícióba. A 32. percben Bosnjak mentett meg egy elérhetetlennek tűnő labdát a bal oldalon, visszapasszolta Pekárnak, aki megpróbálta átemelni a kint álló kapust, de a szlovákok hálóőre résen volt és kiütötte az ívelést. A 39. percben a remekül futballozó Arziani tökéletesen ívelt Halenár elé, aki honfitársa, a kifutó szlovák kapus felett a hálóba juttatta a labdát (1-0).

A második félidő elején beszorult a Nyíregyháza, de a szlovákok ennek ellenére sem jutottak el lövésig, sőt egy labdaszerzés utáni kontrából majdnem kettőre növelte előnyét a Szpari: Arziani ugratta ki Seydit, aki egy védő ráncigálása miatt elesve a kapusba lőtt. Egy perccel később Bosnjak hatalmas bedobását Pákolicz csúsztatta meg jól, Seydi azonban nyolc méterről, kapásból a kapu mellé bombázott.

A folytatásban kibújt a szorításból a Nyíregyháza, amely többet birtokolta a labdát és uralja a játékot. A hajrában elkezdtek fáradni a csapatok, ezért némileg visszaesett az iram, a játék főleg a középpályán zajlott, a kapuk nem forogtak veszélyben. A Szpari az egész meccsen jól védekezett, a szlovák csapat egyetlen komoly lehetőségig sem jutott el.

Olvasói sztorik