NB I

Mátyus: telitalálat lesz minden érkező

A Nyíregyháza vezetőedzője arra számít, hogy nyolcvan-kilencven százalékban beválnak az igazolásaik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szlovák FK Senica 1-0-ra győzött Törökországban a Nyíregyháza Spartacus, amely a harmadik mérkőzésén a második sikerét érte el az edzőtáborban. Mátyus János csapata a télen nagy változásokon esett át, hiszen összesen tíz új játékos érkezett, a többi között két szlovák válogatott futballista, Zofcák és Halenár; az orosz Anzsi Mahacskalát és Rubin Kazanyt is megjárt grúz Arzani; vagy a Fradiból kölcsönadott Bosnjak. A Szpari vezetőedzőjével, Mátyus Jánossal a Senica elleni edzőmeccs után beszélgettünk Törökországban.

– Annyira vagyok elégedett, amennyire egy felkészülési mérkőzés után lehetséges. Ilyen szempontból maximálisan az vagyok, hiszen egy picit főpróbának is szántuk ezt a mérkőzést – kezdte Mátyus János. – Tudom, hogy nem járt érte pont, vagy elismerés, mégis azt mondom, hogy borzasztóan fontos állomása volt az életünknek. Teljesen új csapatunk van, tíz új játékos került hozzánk, ráadásul különböző nációkból. Az edzőtábor erre is jó, hogy összeérjünk, összeszokjunk, barátkozzunk egymással, de természetesen a meccs a legfontosabb, és ilyen szempontból most óriásit léptünk előre. A harmadik mérkőzésen a második győzelmünket arattuk itt Törökországban, úgyhogy maximálisan elégedett vagyok. A srácok abszolút megvalósították, amit kértünk tőlük.

– Említette, hogy nagy változásokon esett át a csapat. Hol tartanak az összeszokást illetően?
– A szlovák bajnokságban szereplő, erős csapat ellen játszottunk, és ez egy értékmérő meccs volt. Azt még pontosan én sem tudom, hol tart a csapat, hiszen bajnoki mérkőzésünk még nem volt, de mindenképp úgy érzem, hogy jó úton járunk. Voltak nehezebb pillanataink, egy balul elsült edzőmeccsünk a DVSC ellen a felkészülés elején. Azt gondolom, utána rendet tettem a fejekben, és szerintem már jó irányban vagyunk.

– Az érkezőkkel mennyire elégedett?
– Csodának kéne ahhoz történnie, hogy az összes igazolás beváljon, hiszen egy edző életében nem jellemző, hogy minden igazolása működik. Ennek ellenére úgy érzem, hogy itt most nyolcvan-kilencven százalékban telitalálat lesz minden érkező. Klasszisjátékosokról van szó, nem is szeretném különbontani, mert mindegyikük kiemelkedő képességű labdarúgó. Az elvem, hogy a külföldi játékosnak mindenképpen jobbnak kell lennie a magyarnál ahhoz, hogy hozzánk kerülhessen. Ilyen szempontból ugyancsak jó úton járunk.

– Várható még bármilyen változás, vagy véglegesnek tekinthető a jelenlegi keret?
– Nagyon elégedettnek kéne lennem, de soha nem tudok az lenni. A főnökeim mindent megtettek, hogy rendben legyen a keret, de egy játékost még szeretnék igazolni.

Olvasói sztorik