NB I

Pekár duplájával nyíregyházi siker – videó, fotók

A Törökországban edzőtáborozó Spartacus 2-0-ra nyert a kazah élvonalbeli FC Zsetiszu ellen – helyszíni tudósítás, képgaléria!
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – FC Zsetiszu (kazah) 2-0 (1-0)
Törökország
Nyíregyháza: Hrabina – Kosztics, Szokol, Fodor F., Ivanovs – Bosnjak, Zofcák, Arziani, Pákolicz, Pekár, Halenár. Cserék: Dartsimelia (a szünetben), Rubus (63.), Koller (75.), Törtei (88.). Edző: Mátyus János
Gólszerző: Pekár (27., 76. – az elsőt tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kazah élvonal legutóbbi idényében a hetedik helyen végző FC Zsetiszu ellen játszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a Nyíregyháza.

Imponáló volt a Szpari fölénye az első félidőben. Mátyus János csapata jó felfogásban focizott, és a kezdeti puhatolózás után teljesen átvette a játék irányítását. Predrag Bosnjak remekül játszotta meg a baloldalt, többször veszélyesen indult meg, de jól játszott a két új igazolás, Zofcák, és Arziani is, mindketten uralták a középpályát.

Több kimaradt helyzet után végül egy jogosan megítélt büntetőből Pekár László volt eredményes (1-0). A játék képe ezt követően sem változott, maradt a magyar fölény, 45 perc alatt egyetlen kapura lövésük sem volt a kazahoknak.

A második félidőre sem forgatta fel csapatát Mátyus János, aki mindössze egyet cserélt. A játék képe nem változott, igaz, a nagy helyzetek elmaradtak, de továbbra is a nyírségiek voltak mezőnyfölényben. A 63. percben egy csúnya belépő után az egyik kazah játékos piros lapot kapott, Arzianit pedig le kellett cserélni, Rubus érkezett a helyére. Az újabb nyíregyházi gólra a 76. percig kellett várni, ekkor Koller és Kosztics jobboldali kényszerítőjét követően utóbbi húzta meg a szélen, beadására pedig Pekár érkezett, aki második gólját szerezte (2-0).

Ezt követően kicsit visszavettek a csapatok a tempóból, nem is változott már az eredmény. A Nyíregyháza megérdemelten nyerte meg első törökországi edzőmeccsét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik