Törökország

Össze kell még szokniuk a nyíregyháziaknak

A Fraditól kölcsönben lévő Predrag Bosnjak biztos benne, hogy a Spartacus bennmarad az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első törökországi felkészülési mérkőzésén 2-0-s győzelmet aratott a Nyíregyháza. A kazah élvonalban szereplő FC Zsetiszu nem tudta megnehezíteni a szervezetten futballozó Spartacus dolgát, Pekár előbb büntetőből, majd akcióból volt eredményes. A nyírségiek legjobbja Predrag Bosnjak volt, aki az ötvédős rendszer baloldalán kapott helyet, és felfutásaival folyamatos veszélyt jelentett. A Ferencvárostól kölcsönben lévő 29 éves balhátvéd a meccs után nyilatkozott a Rangadó.hu helyszínen tartózkodó tudósítójának.

– Szerintem mindannyian elégedettek lehetünk. A Debrecen elleni csúnya vereség után összeszedtük magunkat fejben, és kapott gól nélkül lehoztuk a meccset, ez volt a lényeg. Uraltak mérkőzést, és egy szép gólt is rúgtunk – kezdte Predrag Bosnjak.

– Hogy érzi magát Nyíregyházán?
– Nagyon jól érzem magam. Korábban is játszottam már itt, és örülök, hogy ismét itt lehetek. A Fradiban az ősszel nem játszottam sokat, nem sikerült jól a félévem, de már nem gondolok erre, megyek tovább.

– Rengeteg játékos érkezett a gárdához, kívülről úgy tűnik, hogy nagyon megerősödött a Szpari…
– Én is úgy látom, hogy erősödött a csapat. Itt van már velünk Seydi, érkezett két nagyon jó szlovák futballista, illetve jött egy horvát játékos is, aki Skóciában futballozott. Jelenleg sérült, de segíteni fog nekünk.

– Milyen a munka Mátyus Jánossal?
– Nem szeretek az edzőimről beszélni, de Mátyus János emberileg és szakmailag is nagyon parádés.

– Mire számít a tavaszi szezonban?
– Az elsődleges és legfontosabb cél a bennmaradás, és biztos vagyok benne, hogy sikerülni is fog. Jó csapat leszünk, de hét-nyolc játékos érkezett most a télen, és szerintem idő kell, hogy összeszokjunk.

Olvasói sztorik