Törökország

Hullámzó játék, nyíregyházi vereség

A Spartacus inkább hajtós, mintsem jó meccset játszott a grúz Dinamo Batumi ellen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Dinamo Batumi (grúz) 1-2 (1-1)
Törökország
Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol (Ivanovs, a szünetben), Rubus, Fodor F. (Kosztics, a szünetben), Törtei – Arziani (Bosnjak, a szünetben), Abdouraman – Pekár (Pákolicz, a szünetben), Koller (Benkő, 70.), Dartsimelia – Seydi. Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Seydi (29.), illetve Chirikasvili (16.), Abuselidze (53.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kazah élvonalbeli FC Zsetiszu elleni siker után a grúz élvonalban negyedik helyezett Dinamo Batumi volt a Nyíregyháza Spartacus ellenfele a törökországi edzőtáborban.

A második percben hatalmas grúz helyzet maradt ki: Chkuaseli ziccerét Balogh János tolta szögletre. A Szpari jóval fásultabban játszott az első negyedórában, mint két nappal ezelőtt, ezért nem volt meglepő, hogy a 16. percben megszerezte a vezetést a Dinamo: Chirikashvili távoli oldalszabadrúgását Balogh csúnyán elnéztw, a hulló falevél-szerű ívelés a kapu hosszú sarkában landolt (0-1). Két perccel később majdnem kettőre nőtt a grúzok előnye, lesállás miatt azonban a játékvezető nem adta meg a gólt.

A 29. percben Pekár elől fejelték ki a grúz védők a labdát, de a szöglet után Törtei beadását Koller visszapasszolta Seydinek, aki egy méterről bekotorta a labdát (1-1). A 37. percben megszerezhette volna a vezetést a Nyíregyháza: Szokol indította Seydit, aki két szép csel után Koller elé tálalt, ő azonban 15 méterről eltörte a labdát.

A második félidő is grúz helyzettel kezdődött, hatalmas védelmi hiba után már Balogh is verve volt, a labda azonban a keresztlécen csattant. A szünet után Mátyus János a két nappal ezelőtt jól működő, ötvédős rendszerre váltott, de az első percekben akadozott a gépezet, a nyíregyháziak rutinos kapusának ismét hatalmasat kellett védenie. Az 53. percben megint átvették a vezetést a grúzok: a sorfalat állítgató magyarok asszisztálása mellett Abuselidze gyorsan elvégezte a szabadrúgást, amely végül a hálóba került (1-2).

Ezután helyzet nélkül teltek a percek, ahogy mondani szoktuk: főleg a küzdelem dominált… A 74. percben hatalmas nyíregyházi lehetőség maradt ki: Abdouraman csúsztatását Kosztics fejelte kapura, de a gólvonalon álló grúz védő menteni tudott. Az utolsó percekben Seydi lépett ki a védők közül, a tizenhatoson belül ellökték, de a játékvezető sípja néma maradt. Az eredmény a lefújásig már nem változott. Inkább hajtós, mint jó meccs volt…

Olvasói sztorik