NB I

A Videoton nyerte a türelemjátékot

A házigazda székesfehérváriak 3-0-ra győztek az újonc Nyíregyháza Spartacus ellen.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Videoton FC – Nyíregyháza Spartacus 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2400 néző. Játékvezető: Németh Á.
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira – Sándor Gy., Trebotics (Simon Á., 77.) – Gyurcsó (Álvarez, 64.), Kovács I. (Feczesin, 80.), Oliveira – Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
Nyíregyháza: Balogh J. – Kosztics (Pákolicz, 73.), Szokol, Kovacsevics, Rubus, Bosnjak – Arziani, Zofcák – Rezes (Abdouraman, 64.), Pekár (Seydi, a szünetben) – Halenár. Edző: Mátyus János
Gólszerzők: Szokol (öngól 44.), Álvarez (70.), Nikolics (tizenegyesből 77.)
Kiállítva: Arziani (58.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az élvonal 19. fordulójában, a szombati játéknap zárómeccsén a Videoton az újonc Nyíregyházát fogadta.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a nyíregyháziak betartották, amit Mátyus János vezetőedző ígért, és valóban nem csak a védekezésre koncentráltak. A 13. percben Gyurcsó remek beadását Oliveira fejelte kapura, de Balogh János szögletre mentett. A fehérváriaknak nem volt könnyű dolguk a rendkívül szervezetten focizó ellenféllel szemben, ezért csak próbálkozásokig, kezdeményezésekig jutott, ziccerekig nem. A negyvenedik percben Kovács István passzolt Oliveira elé, aki hat méterről megpróbálta becsúszva a kapuba juttatni a labdát, de egy hajszállal lemaradt róla. Hiába küzdöttek a vendégek, nem tudták kihúzni kapott gól nélkül a szünetig, mert Gyurcsó szabadrúgása Szokol Zsolt válláról a hálóba hullott (1-0).

Az 58. percben az élete első magyar NB I-es meccsét játszó Arziani megkapta második sárga lapját, úgyhogy a gólhátrányban lévő nyírségiek emberhátrányba is kerültek. A 67. percben Álvarez lőtt arasznyival a kapufa mellé, három perccel később pedig már pontosabb volt a salvadori, hiszen Nikolics passzát a hálóba továbbította (2-0). A 76. percben Oliveira elesett a tizenhatoson belül, mert Szokol teljesen ártalmatlan szituációban buktatta. A jogosnak tűnő büntetőt Nikolics értékesítette (3-0). A türelemjátékot a Videoton nyerte, hiszen minden értelemben felőrölte a vendégeket.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Két részre osztanám a meccset. Az első félidőben a Nyíregyháza nagyon jól játszotta, amit tervezett. Nagyon fegyelmezetten visszazártak a félpályáig, nagyon jól alkalmazták azt a taktikát, hogy a felfutó szélső hátvédekkel a támadók is visszazártak, ezért szinte egyszer sem kerültek a védelem mögé a hazaiak, és csak pontrúgásból próbálkoztak. Egy kis szerencsével megszerezték a vezetést, de megkérdezem, hogy mi lett volna, ha nincs ez a gól?

A második felvonásban már nem volt kérdés a meccs kimenetele, pláne a kiállítás után, de a Videoton pontatlan, lassú játékán múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség. Körülményesek voltak, nem volt dinamika a játékukban, ezért nem lett négy-öt a vége. A Nyíregyházát meg kell dicsérnem, az első félidőben mutatott játékukra építhetnek, ha ezt ki tudják tolni, akkor a magyar bajnokságban bármelyik csapatnak komoly ellenfelei lehetnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik