NB I

Csalódottak az őszi szereplés miatt

Pátkai Máté biztos benne, hogy Vasile Miriuta vezetésével elindulnak felfelé a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden tartotta első edzését az ETO vezetőedzőjeként Vasile Miriuta, aki vasárnap a Paks ellen mutatkozik be a kispadon. A tavaly bajnok, idén tavasszal pedig ezüstérmes győriek 15 forduló után mindössze a kilencedik helyen állnak, és már hat vereségnél tartanak. A csapat válogatott középpályása, Pátkai Máté a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a gyengére sikeredett őszről és az új trénerről is.

– Milyenek az első benyomásai Vasile Miriuta vezetőedzőről?
– Biztosan új színt hoz a csapat életébe, ez látszott az első edzéseken. Határozott edzőről van szó, akinek lesznek elvárásai. Bízom benne, hogy előre tudunk majd lépni vele a tabellán. Nem csak bízom, hanem biztos vagyok ebben – kezdte a 26 éves Pátkai Máté.

– Papíron véget ért az őszi szezon, hogyan látja az ETO eddigi szereplését?
– Ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy tizenöt forduló után a kilencedik helyen tanyázunk, akkor biztosan nem hiszem el. Csalódásként éltük meg ezt az őszt mindannyian. Ez a csapat jobb annál, minthogy a kilencedik helyen forduljon, úgyhogy ebben a két hétben és januártól is azon fogunk dolgozni, hogy ez megváltozzon, hiszen az ezüstérmeshez méltatlan ez a szereplés.

– Mi lehetett a fő probléma?
– Tavasszal másodikok lettünk, volt egy nagyon jó tavaszunk. Nem láttam a csapaton semmiféle motivációs, vagy hozzáállásbeli problémát. Úgy érzem, a szerencse is elpártolt tőlünk, hiszen ősszel rengeteg olyan mérkőzést buktunk el, amit tavasszal megnyertünk, sok peches szituáció volt. Azt szokták mondani, hogy a sikérért és a szerencséért is többet kell dolgozni, többet kell tenni. Lehet, hogy ez a pici plusz hiányzott most.

– Vasárnap a negyedik helyezett Paksot látják vendégül. Milyen találkozóra számít?
– A Paks a szezon előtt elvártnál vagy elgondoltnál talán jobban szerepel, és mindenképp masszív csapat benyomását kelti. Csertői Aurél nagyon jól összerakta a paksi együttest, de bízom benne, hogy fel tudjuk törni őket. Ha előrébb akarunk lépni és feljebb akarunk kapaszkodni a tabellán, akkor nyernünk kell.

Csertői Aurél bravúrt remél

– Magyarország egyik legjobb játékosállományával rendelkezik vasárnapi ellenfelünk, a Győr. Egészen biztos, hogy harcosan, agresszíven fognak majd játszani, az új edzőnek bizonyítani szeretnének. Mi a legutóbbi meccsünkön Dunaújvárosban nem azt a játékot hoztuk, amit eddig megszokhattak tőlünk. Nagyot kell javulnunk ahhoz, hogy az ETO-t meg tudjuk szorongatni, de nem feltartott kézzel utazunk Győrbe. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de ősszel már többször bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk bravúrokra. Igazán jó volna, ha most is sikerülne egyet összehozni – nyilatkozta klubja honlapján a Győri ETO korábbi, a Paks jelenlegi vezetőedzője, Csertői Aurél.

Olvasói sztorik