NB I

Cseheket vert a Győri ETO

Rudolf Gergely és Kvilitaia góljaival 2-0-ra legyőzték a Brno csapatát, edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Győri ETO FC – FC Zbrojovka Brno (cseh) 2-0 (1-0)
Győr
ETO: Kocics – Wolfe (Svec, 54.), Lipták, Kamber, Dinjar (Völgyi, 61.) – Windecker, Pátkai, Koltai (Stieber A., 61.) – Martínez (Andrics, a szünetben), Rudolf (Sváb, 74.), Kvilitaia. Edző: Fórián Zsolt
Gólszerzők: Rudolf (14.), Kvilitaia (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Péntek délután a cseh első osztályú Zbrojovka Brno ellen játszott felkészülési mérkőzést a Győri ETO. A hazaiaknál különböző okok miatt hiányzott Priskin Tamás, Lang Ádám, Varga Roland, Strestík, Dudás Ádám, Trajkovics, Illés és Babics.

A negyedik percben Kvilitaia jól tartotta meg a labdát, de buktatták, ezért szabadrúgáshoz jutott a Győr, 17 méterre a vendégek kapujától. A labda mögé Rudolf Gergely áll, aki a sorfal mellett laposan elcsavarta a labdát, ami a kapufáról a hálóba pattant (1-0).

Az első félórában az ETO irányította a meccset, Liptáknak volt egy jó előretörése, amikor a saját térfeléről egészen az ellenfél tizenhatosáig jutott és nem sokkal emelt a kapu fölé, aztán Rudolf és Wolfe is biztatóan tört be a büntetőterületen belülre. A 27. percben Rudolf ugratta ki Martínezt, de beérték a védők, így a ziccerből nem lett lövés, majd Wolfe fejelte mellé Rudolf szögletét. A Brno kevés veszélyt jelentett az ETO kapujára, a középhátvéd Kambernek kétszer kellett tisztáznia, tulajdonképpen egy veszélyes lövésük volt a cseheknek.

A folytatásban öt perc alatt három nagy helyzet is kimaradt. Előbb Pátkai lábában maradt a második gól, majd Martíneznek volt két keresztpassza, de az első túl hosszúra, a második meg túl rövidre sikeredett. Érett a gól, az ETO jobban játszott a középpályás-sorban, Pátkai és Koltai sokszor szakadt el az emberétől, és Rudolf is sokat volt játékban. Utóbbi takarásból is eleresztett egy lövést, és nem sokat tévesztett. Jól játszott a Győr és egy kicsit jobb helyzetkiszanálással már nagyobb különbséggel is vezethetett volna – tudósít az eto.hu.

A vendégek kezdték jobban a második félidőt, de komoly helyzetig nem jutottak. Egy gyönyörű Rudolf-szólót a csehek az utolsó pillanatban megállítottak, de a játékvezető nem adott újabb szabadrúgást. A hetvenedik percben Andrics kapott remek kiugratást és önzetlenül Kvilitaia elé tálalt, aki nyolc méterről a kifutó kapus mellett a kapuba pörgetett (2-0).

Hatalmas kapufa következett a gól után: a csehek 26 méterről lőhettek szabadrúgást, Zavadil pedig a jobb kapufát találta telibe. A végén még egy ígéretes kontrával zárta az ETO a találkozót, de gólt nem tudott szerezni, viszont így is magabiztosan nyert a cseh első ligás ellenfelével szemben.

Olvasói sztorik