NB I

Tisza-gól a Rába-parton

A Videoton után a Győri ETO ellen is rangadót nyert a Debrecen, amely már az ötödik helyen áll.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Győri ETO FC – Debreceni VSC-TEVA 0-1 (0-1)
Győr, 2500 néző. Játékvezető: Erdős
Győr: Kocics – Wolfe, Lipták, Lang, Völgyi (Sváb, 69.) – Pátkai, Priskin (Kvilitaia, 77.), Windecker, Koltai – Rudolf G., Martínez (Andrics, 83.). Megbízott edző: Fórián Zsolt
DVSC: Novakovics – Lázár P., Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovics, Zsidai, Varga J., Bouadla (Vadnai, 96.), Bódi (Szakály P., 84.) – Tisza T. (Sidibe, 62.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Tisza T. (11.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavasszal azonos pontszámmal végzett a tabella élén a bajnok Debrecen és az ezüstérmes Győr, vasárnap este viszont a hetedik helyezett látogatott a kilencedik otthonába. A meccs pikantériáját a hazaiak megbízott edzője, a debreceni Fórián Zsolt személye jelentette, aki idén nyáron költözött Győrbe. További érdekesség, hogy a vendégszektorban mindössze négy Loki-szurkoló foglalt helyet…

Ennek ellenére mindkét oldalon rangadóként tekintettek az élvonal 15. fordulójának zárómeccsére, és ennek megfelelően is kezdtek. Eleinte inkább a győrieknek voltak lehetőségeik, majd a 11. percben Jovanovics lapos beadását Tisza Tibor lőtte a hálóba (0-1). Hogy Kocics kapus és Lipták Zoltán mit csinált, az rejtély… A folytatásban is inkább a hazaiak támadtak, a debrecenieknek bőven akadt dolguk a saját tizenhatosukon belül, de állták a sarat, ezért Novakovics kapusnak nem volt szüksége bravúrokra. A szurkolók elégedetlenek voltak, ezért ébresztőt kiáltottak, pedig a győriek – bár a mezőnyben nem remekeltek – a kapu előtt sokat tettek az egyenlítésért.

Martínez kísérlete vezette be a második felvonást, de blokkolták a vendégek. A házigazdák tovább próbálkoztak, szurkolóik türelme azonban elfogyott, és a korábbinál durvább rigmust kezdtek skandálni. A 74. percben Rudolf Gergely beadás után Novakovics kiütötte a labdát a fejelni készülő Priskin elől. A 84. percben Kvilitaia fejjel Pátkai Máté elé továbbított, aki a kapufát találta el. A túloldalon Wolfe padlóra küldte a csereként nem sokkal korábban beállt Szakály Pétert – aki rá is játszott az esetre –, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, de Sidibe lövését Kocics kivédte.

Novakovics két ápolása miatt 97 percig tartott a meccs, de újabb gól nem született, a Debrecen ismét rangadót nyert, ráadásul a Videoton után a Győrt is saját otthonában győzte le.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője értékelte:

Változatosabb, élvezetesebb, jobb játékot vártam, hiszen két élcsapat találkozott. Jovanovics szerintem kapura akarta lőni azt a labdát, amiből végül Tisza gólja született, legalábbis a lába állásából erre következtettem. Két csúnya talpalást jegyeztem még fel az első félidőben, Lang Ádámnak inkább a jó játékkal kellene kiemelkednie, nem szeretem a durva belemenéseket.

Sok olyan edző van, aki Kondás Elemér debreceni időszaka alatt két-három csapatnál is megfordult. Mondják, hogy hiányoznak a jó magyar edzők, de ő például bajnokságot és kupát is nyert a DVSC-vel, és olyan kulcsembereket is képes pótolni, mint Mészáros Norbert. Emellett reális, intelligens, és jelentős médiatámogatás nélkül ért el jó eredményeket.

Szakály Péter nélkül nagyon kevés az improvizatív megmozdulás a Debrecen játékában. Csak a hajrában jött be, előtte nagyon hiányzott a kreativitása, utána pedig azonnal csinált egy tizenegyest. A győrieken véletlenszerűséget, esetlegességet, szervezetlenséget láttam. Koltai, Lipták, Rudolf, Pátkai, Lang és Priskin is válogatott volt a közelmúltban, vagy jelenleg is az, ezért joggal várnak többet tőlük a szurkolók.

Pátkai kapufáján kívül nem nagyon tudtak kidolgozni helyzeteket. A második felvonásban a győri fölény ellenére is sokkal szervezettebb csapatnak tűnt a Debrecen. Tudják, kinek mi a feladata, ki kivel cserél, ki kit biztosít, látszik, hogy az edző több éve dolgozik a csapattal. Ennek a meccsnek a nyolcvanadik percben kellett volna kezdődnie, mert utána több esemény történt, mint előtte összesen. Nem nagyon tetszett a mérkőzés, Debrecen erőlködve győzött.

Olvasói sztorik