NB I

Lejtmenetben a Győr, hegymenetben a Puskás

Az ETO 2-1-es vereséget szenvedett Felcsúton az élvonal tizedik fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 10. forduló
Puskás Akadémia FC – Győri ETO FC 2-1 (1-1)
Felcsút, 1600 néző. Játékvezető: Solymosi
Puskás FC: Danilovics – Lorentz, Kelics, Vaszicsku (Tar Zs., a szünetben), Tamás M. – Szélesi, Polonkai, Szakály, Harsányi (Denkovics, 76.) – Lencse (Margitics, 89.), Tischler. Edző: Benczés Miklós
Győr: Pogacsics – Dinjar, Lang, Lipták, Svec – Pátkai, Koltai (Varga R., 66.), Kamber – Rudolf G., Strestík (Kvilitaia, 75.) – Priskin (Andrics, 65.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Lencse (42.), Tischler (70.), illetve Rudolf G. (tizenegyesből 19.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnokságot rosszul kezdő, de előző két mérkőzését megnyerő Puskás Akadémia a bukdácsoló győrieket látta vendégül az élvonal tizedik fordulójának nyitómeccsén, péntek este. A két csapatot a kezdés előtt mindössze két pont választotta el egymástól a tabellán. A felcsútiak fiatal játékosa, Sallai Roland ezúttal nem játszott, mert a korosztályos válogatottal külföldön túrázott.

A második percben Priskin Tamás beadása után Pátkai Máté lőtt közelről a kapu fölé. Jó iramban zajlott a játék, mindkét együttes igyekezett támadólag fellépni. A 18. percben Rudolf Gergely a földre került Vaszicsku mellett, a jogosan megítélt büntetőt Rudolf Gergely magabiztosan értékesítette (1-0). A 26. percben Priskin nagy helyzetből, öt méterről a kapu mellé fejelt. Három perccel később egy győri szabadrúgás után Priskin lőtt mellé – talán megzavarta, hogy Lipták Zoltán feltűnt mellette.

A 34. percben Vaszicsku vállal ért bele a labdába a tizenhatoson belül, ezért jött a második büntető, de Rudolf lövését ezúttal Danilovics kivédte. A 42. percben Lencse László kapott labdát a tizenhatoson belül, átemelte Pogacsics kapust, majd a levegőben úszva a hálóba lőtt (1-1). A szünet előtt egy szögletet követően Lipták fejjel megcsúsztatta a labdát, majd Kamber felejt a kapu mellé.

A fordulást követően Harsányi lőtt a hálóba, de les miatt nem adta meg a gólt a bíró. Ezután ismét rákapcsoltak a győriek, és ostrom alá vették ellenfelük kapuját. Az 59. percben Kamber veszélyes lövését blokkolták a hazaiak, majd Danilovics kapus előbb Rudolf Gergely lapos lövését, aztán Kamber fejesét hárította, és nem sokkal később Strestík kísérletét is fogta.

A hetvenedik percben egy gyors felcsúti támadás során Tischler Patrik kapott remek kiugratást, húsz méterről ellőtte, és a labda a kapufáról pattant a hálóba (2-1). Nem sokkal később Lencse ellőtte keresztbe a kapu előtt a labdát. A hajrában a remek ütemben kiugró Andrics, majd a lesipuskás Kvilitaia elől is nagyot mentett Danilovics. A 91. percben egy szöglet után Kvilitaia közeli fejesét is kiütötte a hazaiak kapusa.

A felcsútiak ezzel már három győzelemnél tartanak megszakítás nélkül, a győriek pedig továbbra is gyengélkednek.

– Visszaütött a kapuskérdés a győrieknél: Kocics miatt Horváth Ferenc kipörgette Kamenárt, de látta, hogy nem jobb nála – amúgy nem is értem, miért hozták ide. Most már a harmadik kapus véd, aki – ha nagyon szőrösszívű akarok lenni – mindkét gólban benne volt. Az elsőnél cirkuszi akrobatamutatványt láthattunk, a másodiknál pedig szerintem azt hitte, hogy mellé megy. A kapusnak bizalom kell. Benne van a hiba – de kiben nincs? –, ám ha kipörgetik, nem lehet egyik napról a másik felépíteni. Ez nem a kapu hibája, hanem Horváth Ferencé, aki cserélgeti a kapusokat. Két-három hete le kellett volna tennie valaki mellé a voksát. Kamenár is csinált hülyeséget, de jól jött ki belőle, mert jó kapusnak szerencséje van. ráadásul ő ismeri a legjobban azokat, akik előtte játszanak. Rudolf Gergely a mai meccs során többször is önző volt – ez amúgy máskor is jellemző rá –, én nem engedtem volna, hogy ő végezze el a második büntetőt. Mea győrieknek állt a meccs, de kimaradtak a helyzetek, a kapus pedig kivédte a szemüket – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO és a válogatott egykori klasszisa.

Olvasói sztorik