NB I

Horváth Ferenc már nincs, de győri győzelem sincs

A házigazda ETO egy unalmas és egy izgalmas félidő után 1-1-et játszott a Diósgyőrrel az élvonal 13. fordulójában.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Győri ETO FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Győr, 2500 néző. Játékvezető: Erdős
Győr: Kocics – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Strestík (Andrics, 27.), Pátkai, Kamber, Koltai (Priskin, 56.) – Martínez (Trajkovics, 80.), Rudolf G. Megbízott edző: Tokody Tibor
DVTK: Antal B. – Eperjesi, Szalai V., Kádár, Huszics – Jenner (Barczi, 32.), Bori (Takács T., 56.; Marjanovics, 71.), Elek Á., Gosztonyi – Bacsa, Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Priskin (71.), illetve Marjanovics (76.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK győri vendégjátékával vette kezdetét az élvonal 13. fordulójának szombati játéknapja. Horváth Ferenc vezetőedző pénteki távozása után ötfős szakmai stáb készíti fel az ETO-t, ennek tagjai közül ezúttal Tokody Tibor technikai vezető irányított, aki nem számíthatott Varga Roland, Windecker, Dudás Ádám és Svec játékára. A vendégnél némi meglepetésre bekerült a kezdőcsapatba a holland Julian Jenner, akit ezen a héten igazoltak, és csak egyszer edzett együtt új társaival.

A 18. percig némi diósgyőri mezőnyfölénnyel, de eseménytelenül teltek a percek, akkor viszont egy nagy hazai bedobás után Szalai Vilmos fején megcsúszott a labda, Marek Strestík elé került, aki ígéretes helyzetben lőtt, de gyenge kísérletét Antal Botond megfogta. A túloldalon Gosztonyi távoli próbálkozását Kocics kiütötte. Jennert a 32. percben le kellett cserélni, mert nincs megfelelő edzettségi állapotban. Két perccel később Rudolf Gergely lőtt a kapu mellé. A csapatok továbbra is komoly helyzetek nélkül futballoztak, annyi különbséggel, hogy a Győr átvette a kezdeményezést, és több ígéretes támadást is vezetett.

Tempósabban kezdődött a második felvonás, az 53. percben Martínez került ígéretes helyzetbe, de szerelni tudták a tizenhatoson belül. A szögletet követően javíthatott volna, de közeli, nem túl erős, lövését Antal Botond megfogta. Az 59. percben Rudolf lövése megpattant egy diósgyőri lábon, de Antal visszanyúlva szögletre mentett. A 65. percben Kádár nagy hibája után Pátkai Máté közeli lövése a keresztléc fölé ment. A túloldalon Huszics hibázott el egy nagy lehetőséget. Ezután Rudolf Gergely hajszálpontos beívelése után Priskin Tamás elegánsan a hálóba fejelt (1-0). Antal Botond védhetett volna, de csak nézte, ahogy a labda a kapuba kerül.

Két perccel a gól után Rudolf Gergely lövése a kapu mellé ment, majd a 76. percben Bacsa Patrik átadása után Marjanovics nem túl erős, de jól helyezett labdája a hálóban kötött ki (1-1). Pátkai rossz kísérletét Antal kiütötte, a középen érkező Priskin nem tudott közbeavatkozni. A 87. percben egy szabadrúgás után Griffiths fejelt, de Kocics védett, és egy perccel később is a vendégek előtt adódott lehetőség a győztes gól megszerzésére. Nagy hajrát produkáltak a csapatok, Antal előbb Pátkai veszélyes lövését, majd egy ígéretes beadást is kiütött, így maradt a döntetlen.

– Az első félidőt nem is kellett volna nézni, helyzet nélkül telt. A második részt felpörgették, de ismét bizonyosodott, hogy ennek a keretnek, ennek a csapatnak többet kell tennie, hogy nyerjen, és felelősségteljesebben kell játszania – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa. – Egyéni vállalások az első felvonásban nem voltak, a másodikban ez is megfordult, pontosabban passzoltak, és az egyéni megmozdulásokból is jobban jöttek ki. Priskin gólja előtt nagy hibát vétettek a vendégek, az egyenlítésnél pedig a győriek helyezkedését nem értettem. Belsővel szépen ellőtte a hosszúra Marjanovics, a kapus nem ért oda. A hazaiaknak volt meccslabdájuk, és a második félidőben sokat tettek érte, hogy nyerjenek, de ismét nem sikerült, mert vezettek, de most is elszalasztották a lehetőséget. Nem edzőkérdésnek tartom, hogy ki tudjanak ebből jönni.

Olvasói sztorik