NB I

A vészkapusnak nem lőttek gólt a győriek

Az ETO 3-0-ra megnyerte a megbízott edzők csatáját a Pécs vendégeként, az élvonal 14. fordulójában.
OTP Bank Liga, 14. forduló
Pécsi MFC-Matias – Győri ETO FC 0-3 (0-2)
Pécs, 400 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
PMFC: Polekszics – Nagy J., Balogh B., Romics, Mohl (Manjrekar, a szünetben) – Szatmári L., Horváth A., Csausics, Márkvárt, Wittrédi (Kővári, a szünetben) – Pölöskey (Fröhlich, 62.). Megbízott edző: Kulcsár Árpád
Győr: Kocics – Wolfe, Lipták, Lang, Dinjar – Windecker, Pátkai, Koltai (Illés D., 94.), Martínez (Trajkovics, 62.) – Rudolf G. (Andrics, 82.), Priskin. Megbízott edző: Fórián Zsolt
Gólszerzők: Martínez (13., 19.), Priskin (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győri ETO szombat esti, pécsi vendégjátékának pikantériát szolgáltatott, hogy az edzőváltások miatt mindkét csapatott megbízott szakember irányítja napjainkban.

A tizedik percben Csausics távoli, lapos szabadrúgását Kocics hárította. A túloldalon egy pontos beívelést Priskin fejjel Martínez elé továbbított, aki magabiztosan a hálóba lőtt (0-1). A 19. percben egy győri szabadrúgás után Lipták mellkassal lekészített labdáját Wolfe továbbította a kapu előterében, ahol érkezett Martínez, és megszerezte a második gólt (0-2). A 31. percben Csausics ígéretes, távoli lövése elkerülte a kaput. A pécsiek némileg összekapták magukat és olykor már ellenfelük kapujáig is eljutottak. A 39. percben Pátkai Máté elől mentettek szögletre egy beívelés során. A másik oldalon Szatmári Lóránd veszélyesnek tűnő lövése pattant szögletre.

A szünetben kettős cserére szánta el magát a baranyaiak trénere, a játék képe ennek ellenére nem sokat változott. Unalmasan teltek a percek, mert ebben az időszakban már a győriek sem erőltették a támadásokat. A 66. percben Koltai Tamás lövésébe Polekszics bele tudott piszkálni, így gól helyett szöglet lett a nagy helyzetből. A sarokrúgást követően már tehetetlennek bizonyult, kipattant róla a labda, amit Priskin Tamás a hálóba lőtt (0-3).

A kivetődés során a montenegrói hálóőr válla megsérült, ezért hosszú percekig ápolták, ennek ellenére nem tudta folytatni a meccset, de már nem volt cserelehetősége csapatának, úgyhogy az ötvenedik NB I-es találkozóján szereplő, fiatal Márkvárt Dávid állt a háló elé. A 78. percben Lang Ádám lökése következtében James Manjrekar a földre került a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adta meg a jogosnak tűnő büntetőt. A kilencvenedik percben Csausics távoli, nagy erejű szabadrúgását Kocics védte.

A betyárbecsület nem hiányzott a pécsiekből, ugyanis emberhátrányban is igyekeztek távol tartani a labdát a vészkapus csapattársuk területétől. Márkvárt Dávidnak így nem akadt sok dolga, de azt talpraesetten, ügyesen, határozottan megoldotta. A pécsiek ezúttal csak ennek örülhettek, hiszen megszakítás nélkül az ötödik meccsüket vesztették el a bajnokságban, és továbbra is a kiesőzónában tanyáznak.

– Martínez első gólja ugyanolyan volt, mint a Diósgyőr egyenlítő találata a múlt héten, tehát a sors most visszaadott valamit… Nem akarom bántani a Pécset, de nagyon nagy gondjai lesznek a bennmaradást illetően, ma csupán egy-két kapura lövésük volt, helyzetet alig tudtak kialakítani, és normális megoldásuk sem sok volt. Az ETO-ban is több olyan teljesítményt láthattunk, ami nem volt valami eget verő. A két góljuk után ráéreztek, hogy a PMFC csupán erre képes, és nem biztos, hogy tartani kell tőle. Lényeg, hogy a három pont megvan, talán még fel lehet zárkózni az őszi időszakból hátralévő néhány forduló alatt – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott klasszisa.

Olvasói sztorik