NB I

Van még mit finomítani Győrben

A mesterhármast jegyző Pátkai Máté bízik benne, hogy erőt és önbizalmat ad csapatának a DPASE elleni siker.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap este a Dunaújvárost látta vendégül a Győri ETO az élvonal hatodik fordulójában. A szezont nem túl fényesen kezdő, ezúttal hatvan percet emberelőnyben futballozó hazaiak izgalmas, fordulatos meccsen 4-3-ra legyőzték az újoncot, és egy helyet előreléptek a tabellán. A találkozón háromszor is eredményes volt az ETO válogatott játékosa, Pátkai Máté, aki alacsony termete ellenére, de tőle nem szokatlan módon két gyönyörű fejesgólt szerzett. A Rangadó.hu megkereste a 26 középpályást, aki a DPASE elleni összecsapásról és a góljairól is beszélt.

– Nagyjából ugyanabban a mederben folyt az egész mérkőzés, mint ahogy az elmúlt két-három alkalommal. Gyakorlatilag végigtámadtuk az egész meccset, nekünk voltak inkább lehetőségeink. Aztán kaptuk az első gólt, ami a kapusunk peches mozdulata után született. Mentünk tovább, megtörtént a kiállítás, és szerencsére viszonylag korán sikerült egyenlítenünk. A második félidőt is végigtámadtuk, és ennek volt köszönhető, hogy nyerni tudtunk, ha nehezebben is, mint ahogy arra esetleg a helyzetek alapján számítottunk.

– Kicsit beragadtak a rajtnál. Ez a győzelem visszaadhatja az önbizalmukat?
– Nehezen kezdtünk, voltak rosszul sikerült meccseink, de nagyon bízom benne, hogy ezzel a mérkőzéssel ez meg fog fordulni, és ez a siker mindenkinek erőt és önbizalmat ad.

– Jól jön a kéthetes szünet a csapatnak? Van még mit finomítani?
– Biztos, hogy van. Előre kell lépnünk több dologban is, és remélem, hogy ez a két hét megfelelő lesz erre. Igaz, az első héten gyakorlatilag hat meghatározó játékos hiányozni fog, akik a válogatottban vannak, de így kell készülni. Közben lesz egy Ligakupa-meccsünk is, úgyhogy vannak azért ezen a héten is teendőink.

– Mesterhármast ért el a Dunaújváros ellen, ráadásul nem is az elsőt profi karrierje során. Középpályásként ez nem kis dolog…
– Két és fél évvel ezelőtt a Siófok ellen nyertünk négy-egyre, és akkor három gólt szereztem. Akkor is és most is nagyon örültem a mesterhármasnak.

– Nem égimeszelő játékos, ennek ellenére kétszer is nem akármilyen fejessel vette be az ellenfél kapuját. Hogy is van ez?
– Mindkét fejesemet nagyrészt Windecker Józsefnek köszönhetem, hiszen két zseniális labdát adott. Az első gólommal kapcsolatban Vass Patrik szokta mondani, hogy kevés játékos van, aki tud a földről gólt fejelni, de én ebbe a táborba tartozom, úgyhogy örültem nagyon – mondta Pátkai Máté.

Olvasói sztorik