NB I

Megszakadt a győri gólcsend

Az ETO emberelőnyben 4-3-ra verte az újonc Dunaújvárost az élvonal hatodik fordulójában.
OTP Bank Liga, 6. forduló
Győri ETO FC – Dunaújváros PASE 4-3 (1-1)
ETO Park, 2000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Győr: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Völgyi – Pátkai, Windecker (Dudás, 78.), Strestík (Koltai, 57.), Varga R. (Mervó, 70.) – Rudolf G., Priskin. Edző: Horváth Ferenc
DPASE: Milinte – Villám, Gavrics, Szekeres A., Csehi – Zsótér (Orosz M., 58.), Józsi Gy., Böőr, Muscat, Thiago (López, 69.) – Perics. Edző: Dobos Barna
Gólszerzők: Rudolf G. (tizenegyesből 28.), Pátkai (52., 60, 68.), illetve Perics (17.), Böőr (64., 84. – mindkettő tizenegyesből)
Kiállítva: Muscat (26.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem várt könnyű feladat a nyeretlen Dunaújvárosra: az újonc a rossz szériáját megtörni igyekvő Győr otthonába látogatott az élvonal hatodik fordulójában.

Az ötödik percben Priskin lövését tolta szögletre Milinte. A 13. percben Svec lövése nem sokkal ment fölé. A 17. percben Csehi beadása megpattant egy védőn, Kamenár reflexmozdulattal beleütött, de így a labda éppen az érkező Perics elé került, aki kapásból a hálóba bombázott (0-1). A 22. percbe Priskin ismét tesztelte Milintét, de ezúttal is a kapus nyert. Két perccel később Varga Roland lövése is fölé szállt.

A 26. percben a gólhelyzetben kilépő Liptákot Muscat buktatta – tizenegyes és kiállítás! Rudolf kétszer is értékesítette a büntetőt: az elsőt még visszarendelte a játékvezető, de másodjára sem hibázott (1-1). Tíz perccel később Pátkai kapáslövése sem talált kaput. Emberelőnyben nehezen alakított ki veszélyes gólhelyzetet az ETO, így 1-1-es állásnál fújták le az első negyvenöt percet.

Dunaújvárosi helyzettel indult a második félidő: előbb Perics lövését védte Kamenár, majd a kipattanót Thiago lőtte fölé. Egy perccel később már a másik kapunál Milinte volt munkában; Pátkai lövését tolta fölé.

A második játékrészben tíz percig bírta az emberhátrányban játszó DPASE: az 54. percben Rudolf húzta meg a bal szélen, középre adásába Milinte csak beleütni tudott; a labda Pátkai Máté elé került, aki senkitől sem zavartatva lőtt az üres kapuba (2-1). Öt perccel később Windecker kapu elé ívelt labdáját Pátkai előrevetődve fejelte a jobb alsó sarokba (3-1). Eldőlni látszott a mérkőzés, azonban a 63. percben Svec buktatta a büntetőterület határán Thiagót – ez is tizenegyes! Böőr Zoltán állt a labda mögé, és nem hibázott (3-2).

A 68. percben a Windecker, Pátkai duó lemásolta a harmadik győri gólt: előbbi ismét tökéletesen ívelt a dunaújvárosi kapu elé, Pátkai pedig ezúttal is mérnöki pontossággal bólintott a hálóba 14 méterről (4-2). A 74. percben Perics fejese kicsivel kerülte csak el a kaput. Öt perccel később Perics lőtt a tizenhatos sarkától, de Kamenár magabiztosan ölelte magához a labdát. A 84. percben Böőr Zoltánt buktatták a győri tizenhatoson belül – a harmadik tizenegyest is befújta a játékvezető! Böőr ezúttal is magabiztosan hajtotta végre a büntetőt (4-3).

A végén becsülettel próbálkozott a Dunaújváros, de a Győr biztosan tartotta előnyét, így nem változott az eredmény. Az ETO három nyeretlen meccs után ismét három pontot ünnepelhetett az NB I-ben.

– Egykori győri játékosként én is nagyarányú győzelmet vártam az ETO-tól, de az első félidő harmincadik percéig nem játszott jól a csapat – mondta a Rangadó.hu szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője. – Nem pörgött úgy a Győr, ahogy azt vártuk volna. A kiállítás után változott a helyzet, ám azt hozzátenném, hogy túl szigorúnak tartom az ítéletet, a másik oldalon is hasonló szabálytalanság történt, ám ott nem adott piros lapot a játékvezető. A kiállításig nagyon stabil játékot mutatott a Dunaújváros, még azt mondom, meg is érdemelte a vezetést. Az első félidőben nem érződött, hogy az emberelőny rányomja a bélyegét a találkozóra, ám a második félidő elején látott gyors helyzetváltás jelezte, jó második játékrészt láthatunk. A Dunaújváros visszaállt a négy-négy-egyes hadrendre, és meglepő volt, hogy mennyire bátor játékkal rukkolt elő. Igaz ugyan, hogy csak büntetőből, de két gólt is szerzett. A második félidő jóra sikerült, az ETO megérdemelt győzelmet aratott, de látszik, hogy még mindig megvan a görcsösség a csapatban, nem lendült formába. Nem azt a felszabadult játékot láthatjuk a csapattól, mint a tavaszi szezonban, de a győzelmek meghozzák a várva várt formát. A Dunaújváros szép eredményt ért el, az ilyen találkozókra mondják, hogy pontot érő vereséget szenvedett az együttes, igaz, ez valószínűleg nem nagyon vigasztalja a csapatot.

Olvasói sztorik