NB I

Dibusz: Még ennél is tudok jobban védeni

Parádézott a Videoton elleni őszi szezonzárón az FTC válogatott kapusa, Dibusz Dénes, aki egyébként is jó őszt tud maga mögött, hiszen bemutatkozott a válogatottban, alapember lett a klubjában, és azt mondja, tavaszra a csapat „többi része” is összekapja magát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több ziccert és távoli lövést is látványosan hárított a Fradi hálóőre, a második félidőben kapura sem lövő zöld-fehérek gyakorlatilag kizárólag neki köszönhetik, hogy gól nélküli döntetlennel lehozták az éllovas elleni rangadót. Dibusz Dénes elégedetten nyilatkozott a Rangadó.hu-nak – de nem gondolja, hogy ez volt a maximum tőle.

– A Videoton ellen ön jelentette a különbséget a null-null és a hazai győzelem között.
– Köszönöm szépen, szerencsére valamit én is hozzá tudtam tenni a meccshez. A védőkkel közösen sikerült hárítanunk. Sajnálom, hogy előrefelé nem voltunk hatékonyak, de reálisan nézve a mérkőzést, nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal – mondta Dibusz Dénes.

– Melyik volt a legnagyobb bravúrja a meccsen?
– Az első félidőben a Gyurcsó Ádám kilépésénél bemutatott védésemet éreztem a legnagyobbnak. Volt elég ideje, hogy eldöntse, mit csináljon, bemutatott három-négy lövőcselt is, de egyikre sem mentem el, és azt hiszem, végül ő zavarodott meg. Elég közel mentem hozzá és nem tudta ellőni mellettem a labdát.

– A mozdulatai azt sugallják, rendben van az önbizalma, összeállt a védése ebben a szezonban.
– Örülök neki, ha így látszik. Nyilván lökést adott, hogy a válogatottban is pályára léphettem két mérkőzésen. Ott és a Fradiban is érzem, hogy bíznak bennem, ez pedig egy kapusnál a legfontosabb. Emellett nyilván fontos az is, hogy a csapat védekezése az elmúlt néhány fordulóban kicsit összeállt, bízom benne, ez a még hátralévő két idei fordulóra is kitart. Aztán egy jó felkészülés után meg kell indulnunk tavasszal felfelé.

– Ehhez mi kell elsősorban? Mert támadójátékban például még nem az igazi a csapat.
– Nem nagyon tudtunk többször ugyanabban az összeállításban pályára lépni, a Videoton ellen talán mondhatjuk, hogy végre a legjobb csapatunk volt fenn. Sajnos még nem úgy működik az előre-játékunk, ahogy szeretnénk, és ahogy a Fraditól elvárják. Lesz két hónapunk, hogy ezt felépítsük, bízom benne, elég lesz. Nyáron kevés időnk volt a felkészülésre az Európa Liga miatt. Azóta ugyan sok idő eltelt, de mivel folyamatosan játszani kellett, a gyakorlásra nem volt hosszabb lehetőség. Most majd lesz, és remélem, ez elég lesz arra, hogy tavasszal már egy másik Fradit lássanak a nézők.

– És Dibusz Dénes lehet még ennél jobb?
– Természetesen, mindenben lehet még fejlődni. Azon vagyok minden edzésen, hogy a hibáimat javítsam, a hiányosságaimat pótoljam. Biztos vagyok benne, hogy tudok még ennél jobban védeni, de örülök, hogy most a Vidi ellen ismét tudtam segíteni a csapatnak.

Olvasói sztorik