NB I

Egy pontot köszönhet kapusának a Fradi

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a Videoton otthonában az élvonal 15. fordulójában.
OTP Bank Liga, 15. forduló
Videoton FC – Ferencvárosi TC 0-0
Székesfehérvár, 6000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Gyurcsó (Álvarez, 75.), Kovács I., Oliveira (Trebotics, 83.) – Nikolics. Edző: Joan Carrillo Milan
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovics, Mateos (Nalepa, 55.), Bönig – Gyömbér, Somalia – Gera, Böde, Lamah (Nagy Dániel, 75.) – Lauth (Ugrai, 84.). Edző: Thomas Doll

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első helyezett Videoton a hatodik Ferencvárost fogadta az élvonal 15. fordulójában, szombat délután. Elvileg a listavezető volt a meccs esélyese, de a két csapat legutóbbi két bajnokiját a Fradi nyerte Székesfehérváron… Egyik oldalon sem volt komoly hiányzó, a finnek és az oroszok elleni válogatott meccsek magyar főszereplői ezúttal egymás ellen léptek pályára.

A hetedik percben Lauth lőtt 16 méterről, Calatayud csak másodjára tudta megkaparintani a labdát, de aztán gyorsan indította a társakat. Sándor György ragyogó átadásával Gyurcsó Ádám kilépett, ha Nikolicshoz passzol, garantált a gól, de egy csel után inkább a lövést választotta, ám Dibusz Dénes nagyot védett. Ezután Sándor György lövése és Oliveira fejese okozott veszélyt, de a folytatásban kevés helyzetet láthattunk, inkább a lüktető mezőnymunka dominált. Egyre feszültebb volt a hangulat a pályán, sokasodtak a szabálytalanságok. A 27. percben Lauth lövését kellett védenie a hazai kapusnak, majd szögletek után veszélyeztetett az FTC. A következő bő negyedórában nem alakult ki említésre érdemes lehetőség.

A fordulás után rögtön nagy helyzetbe került a Videoton: Oliveira remek beadását Nikolics a kapufa mellé fejelte. Az ötvenedik percben Stopira veszélyeztette fejjel a saját kapuját, de Calatayud védeni tudott. A túloldalon Sándor György ismét tökéletes labdával ugratta ki Gyurcsót, aki ezúttal átemelte Dibusz felett, de most az irányzékkal volt baj, mert a kapufa mellé ment. A 64. percben egy hazai szöglet után Sándor György fejesét Bönig a gólvonalról rúgta ki. Ezután Oliveira beadásába olyan szerencsétlenül ért bele Nalepa, hogy a labda az érkező Juhász Roland elé pattant, közeli lövését azonban Dibusz nagy bravúrral hárította.

A 79. percben Dilaver mentett a gólvonalról egy újabb veszélyes fehérvári szöglet, illetve Sándor György csúsztatása után. Négy perccel később Nikolics lövését fogta Dibusz, aki a 86. percben Álvarez távoli bombáját is kiütötte. A Fradi a megszerzett egy pontot leginkább a kapusának köszönheti. Érdekesség, hogy a Videoton az előző, kecskeméti meccs után most sem tudott gólt szerezni.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Kimondottan támadószellemben, rangadóhoz méltóan indult a mérkőzés. Az első tíz percben nagyon jó volt a játék, mindkét oldalon nagy helyzetek adódtak. Ha Gyurcsó Ádám értékesíti a ziccerét, az alapjaiban megváltoztatta volna a játék képét. Ha vezet egy-nullra a Videoton, akkor a Fradinak fel kellett volna adnia a védekezést, és kijjebb jönni, ezáltal még több lehetőségük lett volna a hazaiaknak. Nem rúgtak gólt, ezért negyedóra elteltével kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Visszaálltak a csapatok, nem folytatták az addig látható agresszív játékot, inkább a defenzív futballra szavaztak. Kemény küzdelem, mezőnyjáték folyt a pályán, nem volt magas a színvonal.

A második felvonás is egy hatalmas Gyurcsó-helyzettel kezdődött, majd Nikolics előtt is nagy lehetőség adódott. Amíg nem rúgsz gólt, addig él az ellenfél reménye, és te is óvatosabb vagy egy kicsit, nehogy kontrából gólt kapj. Egy ponttal nőtt a Vidi előnye a tabellán az MTK-hoz képest, de ha ma este szereznek egy gólt, akkor még nagyobb előnnyel várhatták volna a folytatás. A Fradi megfelelő partner volt, és akadtak lehetőségei is. A játék szórakoztató, a küzdelem és az iram megfelelő volt, egyedül a jó színvonal hiányzott. Magyar szinten fogyasztható meccs volt.

Olvasói sztorik