NB I

Dibusz a megérzéseire hallgatott

A Fradi kapusa döntő szerepet vállalt a Bp. Honvéd elleni Magyar Kupa-továbbjutásban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gól a Bp. Honvéd – Ferencváros Magyar Kupa nyolcaddöntőben. A párharc tizenegyesekkel dőlt el: a Fradi hármat lőtt be, míg a Honvéd részéről csak Portilla volt eredményes, így a zöld-fehér együttes jutott tovább.

A tizenegyespárbajban Dibusz Dénes, az FTC kapusa kétszer is remek érzékkel védett, így döntő szerepe volt csapata sikerében. A hálóőr a Fradi Média kérdésére elmondta, akár a hosszabbításban is eldönthették volna a meccset.

– Nem játszottunk úgy, ahogy szerettük volna, illetve ahogy azt elvárjuk magunktól. Pontatlanok voltunk, nem voltunk elég agresszívak, elég sokszor került helyzetbe a Honvéd. A hosszabbításban talán mi bírtuk jobban erővel, a kapu előtt volt egy-két olyan keresztbelőtt labda, amiből gólt szerezhettünk volna. Sajnos a ráadásban sem dőlt el a mérkőzés, de szerencsére a tizenegyesekkel mi jutottunk tovább – mondta Dibusz Dénes.

A 23 éves válogatott játékos hozzátette, a büntetőknél a saját megérzéseire hallgatott, így sikerült két tizenegyest védeni.

– A kapusedzővel azt beszéltük, hogy mivel jól ment a védés, ezért továbbra is hallgassak a megérzéseimre. Próbáltam nyugodt maradni, a végsőkig kivárni, megzavarni a rúgójátékost. Szerencsére kétszer sikerült elkapni az irányt. Nagyon örültem neki, fontos volt, hogy továbbjussunk. Főleg, mivel elég sok NB I-es csapat kiesett ebben a fordulóban. Mindenki nagyot küzdött, harcoltunk egymásért, még ha a játék nem is volt olyan jó. Ettől függetlenül mindenki odatette magát. Az ilyen győzelmek össze tudják rántani a csapatot, reméljük, hogy ez szombaton a játékban is az eredményben is ki fog jönni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik