NB I

Tizenegyesekkel lépett tovább a Fradi

Százhúsz perc alatt nem született gól a Honvéd otthonában; a párbaj után a Ferencváros örülhetett.
Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC 0-0 (tizenegyesekkel 1-3)
Bozsik-stadion, 500 néző. Játékvezető: Solymosi
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Kapacina, 91.), Alcibiade, Ignjatovics, Baráth – Hidi, Nagy G., Godoy (Portilla, 83.), Job (Bobál G., 60.) – Youla, Prosser. Edző: Csábi József
FTC: Dibusz – Nalepa, Pavlovics, Mateos, Dilaver – Gyömbér (Busai, a szünetben), Csukics – Somalia, Gera, Lauth (Böde, 91.) – Ugrai (Nagy Dominik, 60.). Edző: Thomas Doll

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Honvéd régi-új vezetőedzője, Csábi József a Ferencváros elleni Magyar Kupa-meccsen mutatkozott be a kispadon. A szurkolóellenes intézkedésekben egyébként is élen járó kispesti klub ezúttal nem engedte be a semleges nézőket, vagyis azokat, akik kiváltották az MLSZ által kibocsátott futballkártyát. Az ulloi129.hu cikke szerint ezt biztonsági okokkal indokolták. A Bozsik-stadionban nincs semleges szektor, ezért elképzelhető, hogy keverednének a két tábor tagjai. Furcsa, hogy egy olyan létesítményben, ahol nagyjából ezer fő az átlagnézőszám, miért nem tudnak kialakítani egy semleges szektort… Az MLSZ azt válaszolta, hogy minden klub megteheti, hogy letiltja a semleges kártya használatát…

A negyedik percben Prosser Dániel remek lövését Dibusz Dénes vetődve védte. Újabb négy perccel később Youla lőtt mellé, a labda az oldalhálót is súrolta. A 13. percben Youla kiváló egyéni megmozdulása után lőtt, ám a Ferencváros kapusa ezt is védte. Némi meglepetésre az első negyedórában csak a kispestiek voltak veszélyesek a kapura. Aztán a másik oldalon Lauth lövése süvített el a keresztléc fölött. A folytatásban a Fradi birtokolta többet a labdát, mindez azonban nem eredményezett helyzeteket. A harmincadik percben Alcibiade szabadrúgását Dibusz kiütötte, majd Youla közeli kísérletét is hárította.

A szünet után a kispesti kapu többször is veszélyben forgott, az 51. percben Busai került nagy helyzetbe, de kapáslövése messze elkerülte a kaput, majd Csukics kísérletét lábbal védte Kemenes. A 67. percben Youla lövése után a lesen lévő Prosser Dánielhez került a labda, így Youla hiába lőtt a kapuba, a gól érvénytelen volt. A 81. percben Ikenne-King fölösleges szabálytalansága miatt tömegjelenet alakult ki az oldalvonal mellett, a játékvezető kétszer is felmutatta a sárga lapot, de egyik esetben sem a vétkes kispesti légiósnak… A 85. percben Bobál Gergely közeli fejesét Dibusz a levegőben úszva ütötte ki, majd az egyik csapattársa, a szöglet után pedig Ignjatovics veszélyeztette a kapuját, de ezeket is kiütötte. A túloldalon Lauth fejesét védte Kemenes. Mivel a kilencven perc során nem született gól, jöhetett a hosszabbítás.

A 93. percben Busai közeli lövése szögletre pattant, majd a csereként beállt Böde Dániel a kapufa mellé gurított. A 108. percben Nagy Dominik remek beadása Ignjatovics lábáról szögletre pattant, pedig Busai Attila tökéletes ütemben érkezett középen. A ráadás második részében leginkább az FTC veszélyeztetett, de gól ebben az időszakban sem volt, úgyhogy tizenegyesekre került sor.

Az első sorozatban Gera Zoltán és Portilla is belőtte.

Busai Attila a keresztlécre bombázott, onnan a labda a gólvonal elé pattant, de Hidi Patrik lövését Dibusz kivédte.

Harmadik nekifutásra Csukics értékesítette, Bobál Gergely próbálkozását viszont Dibusz kiütötte.

Nagy Dominik nem hibázott, Kapacina pedig ugyanúgy járt, mint néhány perccel korábban Busai, úgyhogy a Fradi 3-1-re megnyerte a párbajt, és továbbjutott.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori Bajnokok Ligája-csapatának játékosa értékelte:

A hazaiak nagyon motiváltan játszottak, ez a harcmodor nem ízlett a Fradinak. Néhány kispesti játékosnak ajándék volt, hogy végig a pályán maradhatott, mert ámokfutást rendeztek. A játékvezető partner volt ebben, nem védte eléggé a játékosok testi épségét, de nem tudjuk, milyen következményekkel jár ez Gyömbér Gábor vagy Somalia számára. A másik oldalon is volt egy-két szabálytalanság, amely megtorlatlan maradt.

Ha egy mondatban akarnám összefoglalni a meccset, akkor azt lehetne mondani, hogy: Honvéd–Dibusz null-egy. Végig az volt az érzésem, hogy Dénes meccsben tartja a csapatot, a Fradi pedig egy lehetőségből be fog találni, de igazi helyzete nem volt, illetve talán egy, amikor Somalia lefejelte a labdát, és Busai fölérúgta. Tipikus kupameccs volt, amely színvonalas játékot nem hozott, óriási küzdelmet azonban igen.

Az első félidőben meggyőzőbb volt a Honvéd, amely meglepően bátran kezdett, a másodikban már kiegyenlítettebb volt a játék, a vendégek is felvették a kesztyűt, illetve a hazaiak fáradni látszottak. Ez alól kivéve volt, amikor Dibusznak egy percen belül háromszor kellett bravúrt bemutatnia. A tizenegyes-rúgások során a Honvéd fiataljai nem bírták a pszichés nyomást, Dénes idegei viszont nagyon rendben vannak, de ezt eddig is tudtuk róla.

Olvasói sztorik