NB I

Fradi–Paks 0-0, avagy a szürke egyetlen árnyalata

A Ferencváros szinte végigtámadta, a tolnaiak szinte végigvédekezték a mérkőzést, de gól nem született.
OTP Bank Liga, 13. forduló
Ferencvárosi TC – MVM-Paks 0-0
Groupama Aréna, 6300 néző. Játékvezető: Farkas Á.
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovics, Nalepa, Bönig – Somalia, Csukics (Nagy Dániel, 81.) – Gera, Böde (Ugrai, 64.), Nagy Dominik (Busai, 64.) – Lauth. Edző: Thomas Doll
Paks: Molnár P. – Gévay, Fiola, Kovács G., Báló – Bertus, Kesztyűs B., Kecskés, Hahn (Simon A., 70.; Kulcsár D., 81.) – Bartha, Haraszti. Edző: Csertői Aurél

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komoly ködben kezdődött a Paks ferencvárosi vendégjátéka, olyannyira, hogy a pályán bizonyos területek alig látszottak. A vendégektől Tamási Zsolt, Szabó János, Könyves Norbert, a kezdőcsapatukba mindössze négy magyart állító hazaiaktól pedig Bosnjak, Kukuruzovics, Holman Dávid, Havojics és Lamah hiányzott. A két csapatot mindössze két pont választotta el a tabellán a kezdés előtt.

A 11. percben Csukics tört kapura, becselezte magát az ötösön belülre, de Molnár Péter hárítani tudott. A két játékos ütközése után a hazaiak tizenegyest reklamáltak, és volt is némi igazuk… Öt perccel később Lauth lövését ütötte ki a paksi kapus. Csapattársai alig-alig tudták megtartani a labdát a mezőnyben, úgyhogy nyomasztó fölényben futballozott a Fradi. A 18. percben Gera remek beadása után Nagy Dominik került kecsegtető helyzetbe, de rosszul vette át a labdát, ami így elpattant tőle.

A folytatásban Lauth emelését Molnár nagy bravúrral ütötte szögletre. A 32. percben Csukics kicsúszott az oldalvonalon kívülre, de ahelyett, hogy visszahúzta volna a lábát, sportszerűtlenül buktatta Csertői Aurélt, a vendégek vezetőedzőjét, ám még sárga lapot sem kapott. A 38. percben Haraszti Zsolt megpattanó lövése az FTC kapuja fölé szállt, a túloldalon pedig Lauth lőtt a kapufa mellé. A szünet előtt Gera szabadrúgása Báló lábáról majdnem a saját kapujába vágódott, de végül szöglet lett belőle. A sarokrúgást Molnár kiütötte.

A szünet után Somalia sprintelt a kapu felé, elhúzta a labdát a kimozduló Molnár Péter mellett, de mielőtt a hálóba lőhetett volna, Kovács Gábor szögletre mentett. A paksiak továbbra is csak a védekezéssel törődtek, alig-alig kezdeményeztek támadásokat. A hatvanadik percben Gera újabb szabadrúgása után Nalepa a kapu mellé fejelt. A nyolcvanadik percben Lauth fejesét a visszafutó Kovács Gábor a gólvonalról szögletre fejelte. A 85. percben egy paksi támadás során Dibusz Dénes rosszul mozdult ki a kapujából, Haraszti átemelte fölötte a labdát, ami az üres háló helyett a kapufa mellé ment.

A nagy köd miatt ez lehetett volna a szürke ötven árnyalatának sportos változata, de a meccs egyhangúsága miatt a szürke egyetlen változata lett belőle, hiszen a Fradi támadott, a Paks pedig szinte végig védekezett.

– Az előzetes várakozásnak megfelelő volt ez a mérkőzés, mert tudtuk, hogy a Paks a döntetlenből fog kiindulni. Jól megszervezte a védekezését – ami eddig is jellemző volt rá –, és arra építette a játékát. A második felvonásban voltak lehetőségei is, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem használta ki – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Szűcs Mihály, a Ferencváros egykori Bajnokok Ligája-csapatának játékosa, a Soroksár szakmai igazgatója. – A Fradinak az első félidőben ki kellett volna használni a két helyzete közül legalább az egyiket, akkor nagyobb területei lettek volna a másodikban. Ehelyett ötlettelen, tanácstalan játékot láthattunk a szünet után, egy fejesen kívül nem volt komoly helyzet, a vendégek önfeláldozóan védekeztek. A köd a pályán nem volt zavaró, mert ott nem volt olyan sűrű. A Fradi-játékosokban benne volt a szerdai százhúsz perc is. Ilyenkor az egy-két adódó helyzetet meg kell ragadnia egy jó csapatnak, amiből előnyt lehet kovácsolni, és megkönnyíteni a saját dolgukat.

Olvasói sztorik