NB I

Nem tesz jót a szünet az NB I-ben

A magyar bajnokság élcsapatai nem szerepelnek jól a válogatott meccsek miatti kényszerpihenő után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A pénteki Európa-bajnoki selejtező miatt a múlt hétvégén szünetelt a játék az NB I-ben. A klubok általában nem szeretik ezeket az időszakokat, mert egy jó sorozatban lévő csapat lendülete megtörhet, illetve akármikor megsérülhet egy kulcsember. Magyarországon nagy volt az öröm a finnek legyőzése miatt, de vajon a hétvége után melyik szurkolótábor lesz elkeseredve? Fontos tudni, hogy a legtöbb játékost a Videoton adja a válogatottnak, jócskán lemaradva következik a Diósgyőr, a Győri ETO, az Újpest és a Debrecen.

A Rangadó.hu utánanézett, hogy az eddigi válogatott meccsek miatti szünet mennyire befolyásolta a következő fordulót. Érdekes, hogy az északírek elleni, szeptemberi találkozó után, a Pintér-időszak idején a válogatott gerincét adó Győri ETO játékosai nem tudtak kellőképpen felpörögni, döntetlenre álltak a Kecskemét otthonában, de a heves esőzés miatt félbeszakadt a találkozó, és később kellett pótolni. Debrecenből is szép számmal érkeztek játékosok, aminek a Pécs elleni zakó lett a következménye. A PMFC-nek az volt az első győzelme az idei szezonban.

A románok elleni válogatott meccs után a 11. fordulót rendezték az NB I-ben. Meglepetések itt is voltak. Ezúttal a debrecenieknek kevésbé okozott gondot a szünet, hiszen a forduló rangadóján 2-1-re legyőzték az addig még pontot sem veszítő Videotont. Ebben az is közrejátszhatott, hogy a góllövőlistát fölényesen vezető Nikolics Nemanja nem lehetett ott a pályán. A Diósgyőr nem brillírozott azon a hétvégén, ugyanis gól nélküli meccset játszott a Lombard Pápa otthonában. Érdekesség, hogy Elek Ákos és Kádár Tamás, a két meghatározó játékos végigjátszotta a románok elleni selejtezőt, utóbbi még a feröerit is. Nem sok idejük maradhatott a regenerálódásra…

Vannak olyan csapatok, akik mindkét pihenőből jól jöttek ki. Ilyen például a Ferencváros és az MTK. Bár fontos megemlíteni, hogy előbbi együttesből csak Gera Zoltán és Dibusz Dénes hiányzott, utóbbiból senki. Ez most változik, hiszen Poór Patrik a finnek ellen készülő keretben ott volt, de nem kapott lehetőséget, majd az oroszok ellen csereként állt be. A Fradi hálóőre a keddi, Gera pedig a pénteki találkozót játszotta végig.

Akadnak olyan együttesek is, amelyekben nem játszanak válogatottak, mégis kikaptak a szünet utáni mérkőzéseken. Ilyen például a Haladás, bár Szombathelyen valószínűleg nem ez okozza a problémát…

Az élvonal 15. fordulójában több rangadót is rendeznek, ilyen lesz az MTK–Diósgyőr, a Ferencváros–Videoton és a Győr–Debrecen. Talán az dönthet ezeken a meccseken, hogy melyik csapatnak bővebb a kerete, és az edzők hogyan tudnak variálni. Mindenesetre a legnehezebb feladata talán a fehérváriak vezetőedzőjének, Joan Carrillo Milannak lesz.

Olvasói sztorik