NB I

Juhász Roland játszani szeretne

Nem tört el, csak zúzódott a bordája, ezért fájdalomcsillapító injekcióval pályára léphet Oroszország ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott védelméből a pénteki, Finnország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt Pintér Ádám, Korcsmár Zsolt és Vanczák Vilmos is kidőlt sérülés miatt, Juhász Rolandot pedig a második félidő elején kellett lecserélni. Először bordatörés volt a diagnózis, de ez szerencsére nem bizonyult helyesnek. Olyannyira nem, hogy a Videoton játékosa a hétfő sajtótájékoztatón, Telkiben arról beszélt, szeretne játszani az oroszok elleni, keddi barátságos meccsen.

Juhász hangsúlyozta, hogy minden válogatott mérkőzés fontos számukra. Hogy papíron erősebb vagy gyengébb ellenféllel kell játszani, csak azt határozza meg, hogy mit lehet gyakorolni, mert az a fontos, hogy a mieink játéka érvényesüljön.

– Hogyan sérült meg a Finnország elleni meccsen?
– Egy sajnálatos sérülés miatt el kellett hagynom a pályát. Az első félidő vége felé volt egy ütközés, amely során a saját könyököm csúszott be a lengőbordámhoz – kezdte Juhász Roland. – Hogy a második félidőre ki tudtam menni, az nagyban köszönhető az orvosi stábnak, mert nagyon sokat megtettek azért, hogy a pályán maradhassak. A második félidő ötödik percében egy újabb ütközés során ugyanazt az érzékeny pontot találták el, akkor jött az a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy nem tudom folytatni a játékot, Ennek ellenére most is itt tartózkodom, és bízom benne, hogy kedden pályára tudok lépni. Az orvos garantálta, hogy rendbe hozza, és egy olyan injekcióval játszani tudok, aminek következtében nem fogok fájdalmat érezni.

– Mit remél Dárdai Pál jövőjével kapcsolatban?
– Nagyon bízom benne, hogy együtt marad ez a keret, ez a csapat. A csapat szó alatt mindenkit értek, aki ezt a válogatottat jelen pillanatban alkotja. Nagyon komoly egység alakult ki a rövid idő alatt. Ez a pályán és a pályán kívül is érezhető. Szerintem ennek köszönhető, hogy az egész ország azon van, hogy Dárdai Pált meggyőzze. Mi is azon vagyunk, nagyon bízunk benne, hogy a közös munka folytatódik.

– Mit vár az oroszoktól kedden?
– Minden válogatott meccsnek komoly jelentősége van, legyen bárki az ellenfél, mert nagyon kevés mérkőzés van, ezért mindegyiket maximálisan ki. A papíron erősebb vagy gyengébb csapatok ellen mindig más játékot lehet gyakorolni. Szerintem nekünk sokkal fontosabb, hogy a saját játékunk érvényesüljön az ilyen meccseken, és az legyen látható, amit mi akarunk játszani. Kevésbé fontos szempont, hogy az ellenfélhez alkalmazkodjunk.

Olvasói sztorik