NB I

Dzsudzsák problémás oroszokra számít

A magyarok csapatkapitánya reméli, hogy klubtársa, az orosz Alekszandr Kokorin nem nagyon lesz elemében.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Bogdán – Fiola, Lang, Kádár, Forró – Elek Á., Kalmár – Lovrencsics G, Kovács I., Dzsudzsák – Nikolics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Különleges mérkőzésre számít Dzsudzsák Balázs, hiszen a magyar válogatott kedden Oroszországgal játszik felkészülési mérkőzést, amelyen minden bizonnyal az orosz Dinamo Moszkva szélső középpályása is szerepet kap. A mieink csapatkapitánya a hétfői sajtótájékoztatón, Telkiben elmondta: továbbra is bízik benne, hogy a jövő évet is Dárdai Pál szövetségi kapitánnyal kezdhetik. A finnek ellen a mezőny legjobbjának bizonyuló játékos az aktuális ellenfél keretéből klubtársát, Alekszandr Kokorint emelte ki.

– Hogyan emlékszik vissza a pénteki, finnek elleni meccs utáni érzéseire?
– Nagyon jól éltük meg, és ezt mondhatom az egész csapat nevében, mert nem csak a pályán tartottunk össze, hanem a mérkőzés örömeit is együtt éltük meg azzal, aki megengedhette és nem csalásos vagy elengedték – mesélte Dzsudzsák Balázs. – Ez is egy olyan visszajelzés mindenki részéről, hogy nem csak körbemegyünk, és mindenki siet haza a meccs után, hanem együtt tervezzük, hogyan tudjuk ebből a legtöbbet kihozni. Nagyon örülök, hogy a szokásos finn forgatókönyv szerint az utolsó pillanatokban sikerült megnyernünk a meccset. Nagyon fontos volt, nagyon kellett a csapat szempontjából, a megítélésünk szempontjából, és azért is, mert így ismét visszajött a remény. Kezd igaz lenni, amit az elején többek között én is ki mertem mondani, hogy igenis lehet esélyünk, illetve beszéltünk arról, hogy szeretnénk kijutni, és odaérni minimum a harmadik helyre. Ez az utóbbi meccsek sikerei alapján ismét reálisnak tűnik, úgyhogy tényleg csak a legjobbakat tudom erről a hétvégéről elmondani.

– Mit gondol Dárdai Pál kapitányi jövőjéről?
– Csak amellett tudok lobbizni, hogy jövőre is vele kezdjük meg az évet. Olyan döntést fog hozni ami remélem, hogy a csapat szempontjából abszolút pozitív lesz, és sikerült az eddigi három mérkőzéssel meggyőznünk, hogy amit kért tőlünk, amit elvár, amit ígért, azzal kapcsolatban látta, hogy embereire talált, meg tudtuk valósítani. Azt mondom, ennek elégnek kell lennie, hogy igenis, ez a dolog működik vele. Felesleges mondani, úgyis neki és a családjának kell meghozni a döntést. Biztosan nem egyszerű, úgyhogy nekünk az a feladatunk, hogy kedden még nehezebbé tegyük a döntését, és egy jó mérkőzésen győzzük le az oroszokat. Legyen még nehezebb a döntés, de reméljük, nem lesz olyan nehéz…

– Mire lehet számítani az oroszoktól egy barátságos meccsen?
– Biztos vagyok benne, hogy ez a mérkőzés sem lesz különb, nyilván ki akarják javítani a hétvégi kurdarcukat, még akkor is, ha edzőmeccsről beszélünk. Attól függetlenül nem hiszem, hogy jó hangulat van náluk, hiszen azért lehet hallani, hogy problémák tömkelege van akár a vezetőségben, akár az edzői stábban, és ahogy én tudom, a játékosokkal sincs meg a kellő összhang, de különösebben nem akarok róluk beszélni, vagy őket elemezni. Ezt már megtettük, ha még kell a segítségem, akkor el fogom mondani, de sokkal fontosabb a mi játékunk. Biztos vagyok benne, hogy különleges meccs lesz számomra, egy-két csapattárssal találkozunk, de nem tudom, jelenleg milyen hangulat van náluk.

– Presztízsmeccsre készül? Az oroszoknál kit tart a legjobbnak, akire oda kell figyelni?
– Nem gondolnám, hogy presztízsmeccs, azon felül, hogy bármilyen eredmény születik, egy-két napig biztosan szurkálás és téma lesz majd ha visszaérkezem. Természetesen én szeretnék ebből győztesen kijönni, már csak azért is, hogy ezt a szép sorozatot, amit elkezdtünk, úgy fejezzük be, ahogy illik. Kokorinnal nap mint nap együtt készülök, óriási tehetségnek tartom, akit bárhol el tudnék képzelni, és ezt most tényleg őszintén mondom, a világon bármelyik csapatban, akkora tehetséggel lett megáldva, úgyhogy nagyon remélem, kedden nem lesz annyira elemében. Nagyon sok jó játékos alkotja a keretüket, kíváncsian várom, kik lépnek pályára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik