NB I

Gera Zoltán nem lesz kezdő

A finnek ellen győztes gólt szerző középpályás nagyon bízik abban, hogy tavasszal is Dárdai Pál lesz a kapitány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kedd esti, Oroszország elleni barátságos mérkőzésre készülő magyar válogatott hétfő délután Telkiben tartott sajtótájékoztatót. Az eseményen a Finnország elleni győztes gól szerzője, Gera Zoltán szólalt meg először, a rutinos középpályás bocsánatot kért az újságíróktól, amiért pénteken nem állt a sajtó rendelkezésére a vegyes zónában az 1-0-ra megnyert Európa-bajnoki selejtezőt követően.

Gera arról is beszélt, hogy ezúttal nem lesz kezdő, de csereként is szívesen játszanak Oroszország ellen.

– Elnézést kérek a mérkőzés utáni távolmaradásomért. Megmondom őszintén, teljesen kiment a fejemből, mert a levezetőkör alatt láttam a stadionban, hogy a lányom elaludt a bátyám kezében, ezért siettem haza – kezdte Gera Zoltán.

– Hogyan értékeli a finnek elleni mérkőzést?
– Nagyon örülök a győzelemnek, és hogy ilyen szoros mérkőzést tudtunk hozni hazai pályán. Lehet mondani, hogy nyomás alatt játszottunk, hiszen kellett nekünk a győzelem ahhoz, hogy most arról tudjunk beszélgetni, van esély felzárkózni a csoportban. Jó ellenfelet győztünk le, a finn csapat jól játszott, jól passzolt. Nehéz volt ellenük játszani, de nagyon örülök a sikernek. Ez óriási eredmény számunkra, és nagyon örülök annak is, hogy a szurkolóinknak örömet tudtunk okozni ezzel a győzelemmel.

– Mit gondol, Dárdai Pál folytatni fogja az elkezdett munkát?
– Az elmúlt hetekben, az elmúlt három mérkőzésen nagyon jó közösség alakult ki a válogatotton belül. Dárdai Pál személyét mindenki elfogadta, és tényleg jó itt lenni. Az edzéseken és azon kívül is jól érezzük magunkat. A különösen jó, hogy mindez eredménnyel is párosul. Nüanszokon múlt egy-egy győzelem, de talán ez jelzi azt, hogy a csapat együtt van. Egységesek vagyunk, tudunk egymásért küzdeni, hajtani, ami egyébként teljesen normális. Az biztos, hogy a szövetségi kapitány nagyon nehéz helyzetben van most, de nagyon remélem, hogy maradni fog a csapattal. Pozitívak vagyunk a jövővel kapcsolatban.

– A szövetségi kapitány érkezésével villámcsapásszerűen megváltozott a csapat mentalitása. Véleménye szerint mit adott Dárdai Pál a válogatottnak?
– Fontos egy edző kisugárzása. Dárdai Pállal együtt is játszottam, és ugyanolyan az edzői mentalitása, mint amikor játékos volt. Akkor is őszinte volt, mindig elmondta a véleményét bárkinek. Jót tesz az embernek, ha van egy karakán, őszinte edző, aki megmondja, ha problémája van. Meg kell említenem a közönség biztatását, hiszen nyolcvan percen keresztül döntetlen-szagú mérkőzés volt. Buzdítottak minket, mellettünk álltak és ez nagyon fontos. Az elmúlt időszakban sokszor volt olyan, hogy a harmincadik percben türelmetlen volt a közönség. Most egy hiteles embertől hallották, hogy türelmet kér. Jó dolog, ha az ember meccs előtt elmondja, hogy körülbelül mire lehet számítani. Ha kellett, visszahozott minket. Sokszor elmondta, hogy túlmotiváltak vagyunk, és igaza is volt. Annyira vártuk a mérkőzést, és annyira akartunk jó eredményt elérni, hogy átment görcsbe. Nyugodtan, masszívan játszottunk, és természetesen az edző személye is nagyon sokat számít ilyenkor. Azon vagyunk mindannyian, hogy Dárdai Pál maradjon. Már a tavaszi mérkőzésre gondolok, amikor a görögökkel fogunk itthon játszani, az is egy ki-ki meccs lesz. Nagyon remélem, hogy addigra mindenki megfelelő állapotban lesz, a játékosok nem lesznek sérültek. Nagyon fontos, hogy a megfelelő pillanatban a játékosok jó formában legyenek.

– Az oroszok ellen is kezdőként fog pályára lépni?
– Sajnos nem. Megbeszéltük, hogy nem fogok kezdőként játszani. Szeretnék persze játszani, ha a kapitány úgy gondolja, hogy beállít, akkor beállít, ha nem, akkor sincs belőle probléma.

Olvasói sztorik