NB I

Rudolf Gergely hisz a finnverésben

A győri csatár szerint vannak olyan játékosai a magyar válogatottnak, akik el tudják dönteni a meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A finnek elleni legutóbbi magyar gólt szerző Rudolf Gergely győzelemre számít a pénteki Európa-bajnoki selejtezőn, és szerinte vannak olyan játékosaink, akik el tudják dönteni a mérkőzést. A válogatott keretből ezúttal kimaradó csatár a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt a várakozásairól.

A magyar válogatott legutóbb március 5-én, Győrben játszott Finnország ellen barátságos mérkőzést. A vendégek akkor 2-1-re nyertek, a magyar gólt pedig Rudolf Gergely szerezte, aki most nem került be Dárdai Pál keretébe.

– Szerintem minden válogatott játékos úgy gondolja, hogy aki felhúzza a címeres mezt, annak nincs olyan, hogy barátságos meccs vagy selejtező, minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtania annak, aki éppen játszik. Nem gondolom, hogy ez a meccs könnyebb vagy nehezebb lesz, mint a márciusi volt. Most is jó finn csapat ellen játszunk, de nyilván nekünk is megvannak az erősségeink. Hazai közönség előtt lépünk pályára, ami nagyon jó dolog, bízom benne, hogy telt ház lesz, buzdítják majd a csapatot, és nyerni tudunk a finnek ellen. Remélem, hogy a srácok ki fogják tudni szolgálni a közönséget – hasonlította össze a két találkozót Rudolf.

– Bennem az észak-írek elleni mérkőzés után maradt hiányérzet, szerettünk volna nyerni. Úgy gondolom, hogy a következő mérkőzéseken Románia és a Feröer-szigetek ellen javuló tendenciát mutatott a csapat. Tudtunk egyenlíteni idegenben Románia ellen, ami nem egyszerű, hiszen ott minden csapat megszenved a győzelemért, de még azért is, hogy gólt szerezzen – árulta el Rudolf Gergely arról, mire alapozza Dárdai Pál azt a magabiztos kijelentést, hogy biztosan nyerünk a finnek ellen.

A szövetségi kapitány többször beszélt arról is, hogy a nemzeti csapat tagjai számára a motiváltság, a túlkoncentráltság fárasztó is lehet a pályán.

– Minden válogatott meccsen szeretne bizonyítani az ember saját magának, a közönségnek, mindenkinek, aki szurkol nekünk, és bízik bennünk, és ettől talán kicsit görcsössé válik, erre gondolt a szövetségi kapitány – beszélt a válogatott játékosok lélektanáról Rudolf Gergely. Ennek a görcsösségnek a feloldásában a rutin segíthet elsősorban, és idővel meg lehet szokni a nyomáskényszert. – Egy játékos a karrierje elején még kevés olyan mérkőzést játszik, ahol sok a néző, így az első meccseken ez még nehezebb, de idővel megszokottá válik a nyomáskényszer, a hangulat, a légkör, amely körülvesz egy ilyen találkozót.

A Győri ETO támadója természetesen győzelemre számít a finnek ellen.

– Nagyon szurkolok majd a srácoknak, hogy ez sikerüljön. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de vannak olyan játékosaink, akik el tudják dönteni, úgyhogy én nagyon bízom a fiúkban.

Olvasói sztorik