NB I

Juhász Roland sem akar túlpörögni

A Finnország ellen készülő magyar válogatott rutinos védője szerint az a legfontosabb, hogy a pénteki mérkőzésre minden játékos nagyjából azonos szinten legyen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megtartotta a mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatóját a pénteki, Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott, amelyet a játékosok közül Juhász Roland képviselt. A Videoton védője arról beszélt, hogy mindenki tisztában van a találkozó fontosságával, a csapatnak pedig leginkább a saját játékával kell majd törődnie ahhoz, hogy legyőzze riválisát, amelynek játéka – a videóelemzések alapján – nem sokat változott a márciusi barátságos mérkőzéséhez képest.

– Én is úgy érzem, hogy a csapat készen áll a mérkőzésre. Folytatódott az a munka, ami egy hónappal ezelőtt elkezdődött. A csapatban mindenki tisztában van azzal, hogy milyen fontos mérkőzés vár ránk pénteken. A mai edzéssel befejezzük a felkészülést. A finnek játéka szerintem hasonló lesz, mint márciusban, az előző mérkőzésen, de sokkal fontosabb, hogy saját magunkra koncentráljunk, a saját dolgunkkal foglalkozzunk. A hét elején a stáb részéről megtörtént az ellenfél ismertetése, megismerhettük az erősségeiket és gyengeségeiket. Ezt mindenki elraktározta. Azonban ahogy mondtam, saját magunkra kell koncentrálnunk – mondta Juhász Roland.

Juhász elmondta, mindenki máshogy készül a meccsre, más hőfokon ég, de fontos feladat, hogy a találkozó kezdetén nagyjából egy szinten legyen a csapat a felkészültséget tekintve.

– Ilyenkor valóban oda kell figyelni rá, hogy ne pörögjön túl egy játékos, azt viszont el kell érni a meccs kezdetéig, hogy koncentrációban mindenki rendben legyen. Ahogy Dárdai Pál is fogalmazott, a csapattagok különböző időpontokban játszottak a meccs előtt, különböző állapotban érkeztek a válogatotthoz. Az a legfontosabb, hogy a mérkőzésre mindenki nagyjából azonos szinten legyen.

Sorra dőlnek ki a védők a válogatottban, ezzel kapcsolatban a hátsó sor oszlopos tagja újságírói kérdésre megjegyezte, nem igazán lehet védelemről, illetve támadásról beszélni, hiszen mindkét feladatot a csapat egészének kell megoldania.

– Ha az elmúlt két mérkőzésből indulok ki, akkor mind Korcsmár Zsolt, mind Pintér Ádám jól oldotta meg a feladatát. Azt gondolom, a válogatottnál mindig nagyon nehéz biztos védelemről beszélni, hiszen pont a sérülések, eltiltások miatt mindig változik az összetétele. Összességében eddig nem csak a belső kettős, hanem a hátsó négyes is jól működött. Úgy szoktam fogalmazni, hogy nem védekezésről és támadásról, hanem mindig csapatról beszélünk. Mind a védekezésben, mind a támadásban jól kiveszi mindenki a részét – szögezte le Juhász Roland.

Olvasói sztorik