Nemzetközi foci

Francia topbírót kapott a válogatott

Clément Turpin vasárnap a Paris Saint-Germain – Olympique Marseille rangadót vezette.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UEFA nyilvánosságra hozta, hogy a francia Clément Turpin lesz a péntek esti Magyarország–Finnország világbajnoki selejtező játékvezetője. A 32 éves bírót 2009 decemberében kapta meg a nemzetközi titulust a FIFA-tól. Ilyen fiatalon ez korábban egyetlen honfitársának sem sikerült. 2011 áprilisában ő fújta a Francia Kupa döntőjét a Paris Saint-Germain és a Lille között, ezzel ő lett a hazai kupasorozat történetében a finálé legfiatalabb bírója.

Ő vezette a vasárnapi Paris Saint-Germain – Olympique Marseille (2-0) francia rangadót, amelyen volt egy vitatott kiállítás, és érdekesség, hogy a mai napig bíráskodik a másodosztályban is. A Bajnokok Ligájában a közelmúltban a Maribor–Sporting (szlovén-portugál) és az Arsenal–Anderlecht (angol-belga) találkozó jutott neki, az Európa Ligában pedig a Grasshoppers–Bruges meccs.

A nemzetközi statisztikájaszerint finn csapatnak még soha nem vezetett (klubcsapatnak és válogatottnak sem), viszont ő volt a bíró 2010 márciusában az Olaszország–Magyarország U21-es Európa-bajnoki selejtezőn, amelyet az itáliaiak nyertek2-0-ra, de mindkét együttesből kiállított egy-egy embert, a mieinktől Kádár Tamást, aki most is ott lesz a pályán.

Carlo Ancelotti két évvel ezelőtt, még a párizsiak edzőjeként nagyon kiakadtrá.

Olvasói sztorik