Nemzetközi foci

Nem változik a finn taktika

Mixu Paatelainen aggódik, mert a finnországi influenzajárvány miatt több játékosa is belázasodott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök délután sajtótájékoztató tartott a mieink elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő finn válogatott is. Mixu Paatelainen aggódik, mert a finnországi influenzajárvány miatt többen is lázasak, rossz a csapat egészségi állapota. A válogatott húzóembere, Roman Eremenko is betegeskedik, a kapitány ennek ellenére kezdőként számít az orosz CSZKA Moszkva irányítójára. Fizikálisan nehéz ellenfélnek tartja a magyarokat, ezért nagyon fontosnak tartja a csapategységet, és tartanak az egyenes vonalban való támadástól.

Korábbi mérkőzésekre nem koncentráltak a felkészülés során, csak az idei, győri találkozóra. Tudják, hogy időközben edzőváltás történt a mieinknél, és sok új játékos lesz majd a pályán a magyar csapatban, de ők azt a taktikát folytatják, amit legutóbb, a barátságos meccsen láthattunk tőlük.

Mint ismert, az északiak küldöttsége már hétfőn hazánkba érkezett. Az edző úgy fogalmazott: Budapest csodálatos város, örülnek, hogy az időjárás is kellemes volt, a magyar emberek pedig nagyon kedvesen, barátságosan fogadták őket.

A csoportbeli esélyekről és a pillanatnyi állásról a kapitány elmondta, nagyon fontos tétje van a pénteki meccsnek a magyar és finn válogatott szempontjából is. Nagyon érdekes a sorsolás, sok meglepetés fog még születni, vélhetően csupán egy-két pont dönt majd. Nagy meglepetésnek tartja, hogy Észak-Írország nyerni tudott a magyarok otthonában, de az északíreket is nagyon jó csapatnak tartja.

Paatelainen szoros és kifejezetten jó mérkőzésre számít péntek este. Némiképpen meglepték Dárdai Pál szavai, miszerint nem lesz szép összecsapás, ugyanis ők mindig játsszák a futballt, és a magyar csapat is képes erre technikás játékosai által.

– Ami az én csapatomat illeti, szeretnénk gyorsan járatni a labdát és minél több helyzetet kidolgozni – tette hozzá a tréner, aki úgy fogalmazott, hogy százszázalékosan a győzelemre játszanak majd, ugyanakkor adott esetben egy döntetlennel sem szabad, hogy elégedetlenek legyenek, ugyanis ez egy olyan mérkőzés lesz, amelyen mindkét fél nyerni szeretne, és egyik sem akar majd kikapni.

A sajtótájékoztatón részt vett Lukas Hradecky, a dán Bröndby kapusa is, aki péntek este kezdőként kap majd lehetőséget.

– Nagyon örülök neki, hogy lehetőséget kapok ezen a fontos mérkőzésen. Elemeztük a magyar csapatot, kifejezetten jól kontráznak, Dzsudzsák Balázs bal lába rendkívül veszélyes, és Szalai Ádám is nagyszerű játékos – mondta a kapus.

Olvasói sztorik