NB I

Meg kell lovagolni a jó rajtot

Gosztonyi András az ötvenedik DVTK-s bajnoki meccsén duplázott, ami minden idők legjobb szezonrajtját eredményezte.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Öt forduló után négy győzelemmel és egy döntetlennel a második helyen áll az élvonal tabelláján a DVTK együttese. Az összegyűjtött 13 pont a diósgyőri klub 104 éves történetének eddigi legjobb bajnoki rajtját jelenti, így manapság van ok az örömre. Tomiszlav Szivics csapata a legutóbbi fordulóban a PMFC otthonában nyert 2-1-re, a mérkőzés hőse pedig a jubiláló Gosztonyi András volt, aki ötvenedik diósgyőri meccsén kétszer is eredményes volt. A Rangadó.hu megkereste a duplázó középpályást, aki a kiváló szezonrajtról és a pécsi összecsapásról is beszélt.

– Nehéz meccsre számítottunk, ami az elejétől kezdve bizonyosodott is. Szerencsére hamar rúgtunk két gólt, ami után felszabadultabban tudtunk játszani. A három pontért mentünk, és sikerült is begyűjtenünk. A második félidőben kicsit fásultabb volt a csapat, de úgy gondolom, a győzelmünk nem forgott veszélyben. Szerintem megérdemelten nyertünk – kezdte Gosztonyi András.

– Az ötvenedik diósgyőri meccsén tudott duplázni. Nagy volt az öröm?
– Természetesen örülök, de megmondom őszintén, nem is tudtam, hogy az ötvenedik meccsem. Ha a negyvenhatodik meccsemen duplázok, annak is örültem volna, de a három pont volt a lényeg. Teljesen mindegy, hogy ki lövi a gólt, a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat. Félre értés ne essék, örültem a góloknak, de attól vagyok a legboldogabb, hogy a három pontot begyűjtöttük.

– Öt forduló után tizenhárom ponttal állnak, ami a DVTK történetének legjobb bajnoki rajtját jelenti. Mit szól a remek kezdéshez?
– Abszolút pozitívum, és úgy gondolom, senki nem gondolta, hogy így fogjuk kezdeni a bajnokságot. Meg kell lovagolni ezt a jó rajtot, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle. Természetesen az a célunk, hogy ott maradjunk az élbolyban, ez nem is lehet kérdés.

– Az Európa Liga-szereplés miatt korábban két fronton is helyt kellett állniuk, és mégis jól megy a szekér. Mi a titkuk?
– Szerintem nincs titok. Fiatalok vagyunk és sikerre éhesek. Nagyon egyben van a csapat, az edzéseken is mindenki odateszi magát, a meccsekre pedig úgy megyünk ki, hogy győzni szeretnénk. Jót tesz a játékosok hozzáállásának, hogy van konkurencia a csapaton belül. Senki nem engedheti meg magának, hogy rosszul játszik, és akkor jövő héten ugyanúgy ott van a kezdőben. Bizonyítania kell mindenkinek, és azt gondolom, az is sokat nyom a latba, hogy tudtunk végre olyan játékosokat igazolni, akik konkurenciát jelentenek.

– Ennek köszönhető az ön bombaformája is?
– Igen, és annak is, hogy nagyon jó felkészítést kaptunk, az alapozás jól sikerült. Az Európa Liga miatt nekünk korábban kezdődött a szezon, ezért már meccsben voltunk. Úgy látom, mindenki jó erőben érzi magát, aztán majd kiderül, hogy ezt a jó formát meddig tudjuk kitolni. Természetesen minél tovább szeretnénk.

– Vasárnap este a címvédő DVSC-t fogadják hazai pályán. Mire számít a találkozón?
– A debrecenieknek szerintem nem úgy sikerült a rajtjuk, ahogy tervezték. Biztosan győzni jönnek Miskolcra, nekünk is a győzelem a célunk, ezért azt gondolom, jó mérkőzésre van kilátás. Mindenképp a három pontot szeretnénk szerezni, úgyhogy nem fogunk feltartott kézzel kimenni a pályára.

– Mekkora előny lehet, hogy a Loki csütörtökön EL-selejtezőt játszik?
– Szerintem ez nem nagyon számít, mert a DVSC olyan csapat, amelyre oda kell figyelni, attól függetlenül is, hogy hány meccset játszik a héten. Nem azt mondom, hogy a Debrecen az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, de ha nem nyernek most, akkor elég messze kerülnek az élbolytól. Ennek tudatában biztosan győzni akarnak, mindenképp nehéz meccsre számítok.

Olvasói sztorik