NB I

Otthon ütötték ki a Vasast

A Diósgyőr 4-0-ra nyert Angyalföldön a Magyar Kupa első fordulójában.
Magyar Kupa, 1. forduló
Vasas FC – Diósgyőri VTK 0-4 (0-2)
Illovszky-stadion, 2500 néző. Játékvezető: Nazsa
Vasas: Németh G. – Görgényi, Grúz, Tamás L., Hajdú N. – Vida, Nagy T. (Takács K., 82.), Berecz – Nagy D. (Ferenczi, 66.) Ádám (Menyhárt, 56.), Remili. Edző: Szanyó Károly
DVTK: Rados – Huszics, W. Alves, Debreceni, Okuka – Bognár I. (Németh M., 66.), Egerszegi, Bori, Gosztonyi – Bacsa (Marjanovics, 58.), Griffiths (Takács 53.). Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Bori (27.), Bacsa (34.), Takács T. (55.), Gosztonyi (81.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a másodosztály rajtára készülő Vasas a DVTK együttesét látta vendégül a Magyar Kupa első fordulójában. Jobban kezdte a mérkőzést a miskolci csapat, a tizedik percben Németh Gábornak kellett elhagynia kapuját, és menteni a kiugró Bori elől. A 13. percben már a vendégek hálóőrének kellett résen lennie, Rados azonban jól mozdult ki és magabiztosan védte Nagy Dániel középre adását.

A 17. percben Berecz Zsombor nevéhez fűződött az első kapura tartó lövés, de gyenge labdáját könnyedén fogta Rados. Öt perccel később Remili lőtt fölé mintegy húsz méterről. A 27. percben vezetést szerzett a Diósgyőr: egy Vasas-szöglet után kontráztak a vendégek, a labda Bognárnál volt a bal oldalon, remekül tálalt az érkező Bori elé, aki tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

Hamar növelte előnyét a DVTK: a 34. percben egy gyönyörű kényszerítő után Bognár tüzelt kapura, lövését Németh még védeni a tudta, de a kipattanót Bacsa a hálóba lőtte (0-2).

Még az első félidő vége előtt csökkenthette volna hátrányát a Vasas, de Remili előbb két szép csel után, 15 méterről fölé emelt, majd 12 méterről mellé bombázott. Az első játékrészben a vendégek láthatóan átengedték a játék irányítását az angyalföldieknek, akik azonban kapura nem bizonyultak túlságosan veszélyesnek, a miskolciak viszont két villámgyors ellentámadás után eredményesek tudtak lenni.

A második félidőt jól kezdte a Vasas, de Nagy Tamás lökete épphogy a kapufa mellett suhant el. Az 55. percben aztán jött a hideg zuhany a hazaiak számára: az agilisen futballozó Bognár tört be a tizenhatoson belülre, majd kissé kisodródva a csereként beálló Takács Tamásnak passzolt, aki az üres kapuba lőtt (0-3).

Tíz perccel később közel volt a gólszerzés a Vasas számára, de Remili fejese csak a keresztlécen csattant. A következő percek eseménytelen játékot hoztak, majd a 81. percben jött a diósgyőri kegyelemdöfés: Németh Milán kiváló beadását Gosztonyi belsőzte hét méterről a kapuba (0-4).

A végén még Gosztonyi növelhette volna saját és a DVTK góljainak számát, de végül maradt a 4-0-s miskolci siker, és megérdemelt továbbjutás a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé – tudósított az onlajnok.com.

– Kicsit többre számítottam a Vasastól – kezdte a Rangadó.hu szakértője, Raduly József, a Vasas egykori legendás játékosa, a klub tiszteletbeli elnöke. – Persze, nem arra, hogy mi nyerünk több góllal, de abban bíztam, hogy jobban helyt tudunk állni. Nincs kétségbeesés, hiszen a miskolciak feljebb vannak egy osztállyal, és ez taktikai szempontból meg is mutatkozott. Bízom benne, hogy szombaton kijavítjuk ezt a malőrt. A DVTK fizikálisan és mindenben fölénk nőtt. Apró hibákból is gólokat kaptunk, de remélhetőleg hétvégén javítunk. Semmiképp sem szabad kétségbe esni.

Olvasói sztorik