NB I

Ezen a szinten nincs könnyű meccs

Gosztonyi András szerint a DVTK előző szezonja megmutatta, hogy valójában mi rejlik a csapatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hosszú idő után lép ki újra a nemzetközi porondra a Diósgyőr, amely június utolsó előtti hetében Bükön edzőtáborozik, és készül a máltai Birkirkara elleni Európa Liga-párharcra. A Ligakupa-győztes, a legutóbbi bajnokságban ötödik helyen záró diósgyőrieknek napi két edzést vezényel a Tomiszlav Szivics vezette szakmai stáb, kedden pedig lejátszották első felkészülési meccsüket is az osztrák Mattersburg ellen. A héten a második edzőmérkőzésén is pályára lép a miskolci gárda, a szlovák Nyitrával mérkőzik szombat délután.

Az elmúlt idényben 25 bajnoki találkozón háromszor volt eredményes a diósgyőriek korábbi utánpótlás-válogatott középpályása, Gosztonyi András, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az elveszített Magyar Kupa-döntő miatt ugyan érez némi csalódottságot, de most már csak a következő feladat, a Birkirkara elleni meccs lebeg a szeme előtt.

– Ezen a héten Bükön alapoznak, milyen eddig a felkészülés?
– Hétfőn érkeztünk, azóta napi két edzéssel készülünk, ami megterhelő tud lenni – kezdte Gosztonyi András. – Ráadásul nem apróztuk el a tréningeket, nagyon komoly gyakorlásokat vezényelt a szakmai stáb. A nyárra kaptunk edzésprogramot, ami valamilyen szinten egy rávezetés a felkészülésre, de az érdemi munkát ezen a héten kezdtük el. Várjuk a folytatást. Jövő héten biztosan frissítünk is egy kicsit a csütörtöki Európa Liga-selejtezőre. Addig pedig teljes erőbedobással csináljuk a dolgunkat.

– Kedden az osztrák Mattersburg ellen játszották első felkészülési meccsüket, amelyen kettő-nullás győzelmet arattak. Hogyan látta belülről azt a találkozót?
– Úgy gondolom, hogy messzemenő következtetéseket nem szabad levonni egy edzőmeccsből. Úgy mentünk oda, hogy előtte volt egy edzés, és délelőtt is a konditeremben készültünk, szóval eléggé leterhelve játszottuk a mérkőzést. Örülni kell a győzelemnek, és ki kell javítani a hibákat, hiszen erre való egy edzőmeccs. Innentől kezdve pedig teljes mellszélességgel megyünk előre.

– Az előző szezonhoz kicsit visszakanyarodva: mennyire voltak csalódottak az elveszített Magyar Kupa-döntő miatt?
– Ha az ember bejut egy döntőbe, akkor természetesen meg akarja nyerni. Úgy gondolom, már az is nagyon szép dolog volt, hogy eljutottunk a fináléig. Előtte tudtunk játszani egy Ligakupa-döntőt, amit sikerült megnyernünk. Utána jött a Magyar Kupa, és még a bajnokság is tartott. Mi játszottuk a legtöbb meccset ebben a szezonban, szerintem valamilyen szinten ez is megsüvegelendő. Természetesen bántotta a csapatot, hogy elveszítettük a finálét, de azt gondolom, hogy az előző szezonunk is mutatja, hogy mi rejlik ebben a csapatban.

– Jövő csütörtökön a máltai Birkirkara ellen vívják az első komoly megmérettetést. Mire számít ellenük?
– Az Európa Liga-sorsolás után kicsit kutakodtam az interneten. Megnéztem a honlapjukat és az eredményeiket is. Második helyen végeztek a máltai bajnokságban úgy, hogy a harmadikkal szemben tizenöt pont előnnyel zártak. Meccsüket nem láttam, de természetesen lesz videóelemzés, ahol megtudjuk, hogy mik az erősségeik és gyengéik, mire kell odafigyelnünk, és hol tudunk esetleg előnyt kovácsolni. Természetesen az a célunk, hogy továbbjussunk, de azt kell mondanom, hogy ilyen szinten már nincsen könnyű meccs. Hiába máltaiak, ők meg azt mondják ránk, hogy magyarok.

– Mekkora hátrány lesz, hogy nem hazai pályán, hanem az új debreceni stadionban fogják játszani az odavágót?
– Nem a világ végén játszunk, Debrecen azért nincs olyan messze. A Magyar Kupa döntőjére is eljött tízezer diósgyőri buzdítani minket, és biztos vagyok benne, hogy most is rengetegen eljönnek szurkolni.

– A bajnokságnak milyen célokkal vágnak neki?
– Ezen annyira még nem gondolkoztunk. Nyilván szeretnénk minél előbbre végezni. Ennyit tudok egyelőre ezzel kapcsolatban mondani, majd elválik, hogy mi lesz belőle.

– Hogy tetszik a világbajnokság? Kinek szurkol?
– Rengeteg meglepetés született már a tornán. A dél-amerikai csapatok ott vannak a szeren, az európaiak pedig sorban hullanak ki. Eddig nagyon érdekes a vébé, kíváncsian várom a folytatást. A belgáknak szurkolok, akik eddig háromból hármat nyertek. Nagy kérdés, hogy meddig fognak eljutni.

Olvasói sztorik