NB I

DVTK, Szpari, Mezőkövesd: irány Bük

A két NB I-es, illetve NB II-es csapat mellett több utánpótlás együttes is Bükön készül a bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa Liga-résztvevő Diósgyőr edzőtáborával elstartolt a szezon a Büki Sportcentrumban. Júliusban a Nyíregyháza és a Mezőkövesd készül Bükön, augusztusban elsősorban külföldi utánpótlás együtteseké a centerpálya. Idén többnyire hazai futballcsapatok veszik igénybe a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár üzemeltette Büki Sportcentrum szolgáltatásait.

Az Európa Liga sorozat július 3-án esedékes rajtjára készülő Diósgyőr június 23–29. között készül a vasi fürdőváros kiváló talajú pályáján, majd Tomiszlav Szivics csapata július elején még két napra visszatér, hogy innen vegyen lendületet a Birkirkara elleni máltai kupavisszavágóra. Július 7-től a Nyíregyháza lesz a vendég, az élvonalbeli újonc Bükön gyakorol majd és Ausztriában játszik két felkészülési találkozót román elsőligás együttesekkel.

Ahogyan az NB I-ben is, úgy itt is egymás váltja a Nyíregyháza és a Mezőkövesd. A matyóvárosiak a téli edzőtábor után nyáron is Büköt választották, július 14-től 26-ig tartó programjukban több edzőmeccs szerepel, találkoznak a Sopronnal, a Zalaegerszeggel és az Ajkával is.

A hónap végén a Ferencváros két utánpótlás együttese, az U15- és az U18-csapat érkezik, míg augusztusban három héten keresztül az Egyesült Arab Emirátusok egyik patinás klubjának, a Sharjah SC korosztályos gárdái használják majd a büki centerpályát.

Szeptemberben és októberben pedig várhatóan Bük lesz az egyik házigazdája a hazai rendezésű U17-es és U19-es női Európa-bajnoki minitornáknak is.

Olvasói sztorik